Kamerplanten
Home & Garden

Geen groene vingers? Deze kamerplanten hebben weinig verzorging nodig

donderdag, 6 april 2023

Geen groene vingers? Geen probleem! Grote kamerplanten zijn ideaal voor mensen die dol zijn met een botanisch interieur, maar waarbij planten snel het loodje leggen. Grote kamerplanten hebben minder vaak water nodig, vanwege de potgrootte en zijn om deze reden makkelijker te verzorgen. Wat wil een mens nog meer? Met deze 5 planten geniet je van een onderhoudsvrije binnentuin.

De Gatenplant (ofwel: Monstera ‘Pertusum’)

De gatenplant is bij menig plantenliefhebber bekend. De plant heeft een ronde bladvorm met gaten in de bladeren. Een tropische plant, maar met een easy gebruiksaanwijzing. Let er wel op dat de gatenplant heel groot kan worden. Een aanrader dus in huizen met hoge planfonds! Lichte of donkere plek? De Monstera overleeft werkelijk alles. Geef de plant wekelijks water wanneer de potgrond droog aanvoelt. That’s it!

Bananenplant (Musa)

We blijven nog even in de tropische sferen, want ook de bananenplant geeft je huis tropische vibes. De plant heeft stoere en grote bladeren en kan een omvang van 3 meter krijgen. De bananenplant is meer dan een kamerplant, want je kunt er ook je eten mee bereiden! Ooit bananenbier geproefd? Ook dat kan! De plant kan niet zo goed tegen tocht of volle zon en de aarde moet continu vochtig zijn. Geef de plant af en toe plantenvoeding en de plant groeit als een malle!

Vioolbladplant (Ficus Lyrata)

De vioolblad heeft - hoe kan het ook anders - vioolvormige bladeren. De bladeren worden maar liefst 1 meter lang en worden vaak als decoratie element in de woonkamer gebruikt. De plant vindt zijn oorsprong in de tropische regenwouden in West-Afrika. Laat de plant op een lichte of halflichte plek staan en je maakt ‘m zeer gelukkig. De plant kan absoluut niet tegen koud (dat vinden wij meer dan logisch) en wil graag twee keer per week water.

Geldboom (Pachiara Aquatica)

De geldboom is werkelijk een vamp in iedere woonkamer! De plant heeft namelijk een gevlochten stam waarmee zij de show steelt. In China staat deze plant voor geluk vandaar de naam ‘Geldboom’. Een perfect housewarming cadeau! Het is belangrijk dat de grond constant vochtig blijft en zorg vooral dat ‘ie niet uitdroogt. Dan is het namelijk een aflopende zaak en worden de bladeren bruin. Vermijd fel zonlicht en geef de plant een plek in halfschaduw.

De Vrouwentong (Sanseviera)

Terwijl jij aan het genieten bent van je huisje, regelt de Sanseviera de luchtvochtigheid in je huis. Deze sterke plant heeft weinig water nodig, omdat zijn wortels in de woestijn liggen. In de winter hoef je 6 weken niet aan de plant te denken en in de zomer is eens in de twee weken genoeg. Je hoeft de plant alleen water te geven wanneer de aarde droog is. Let op: de plant is giftig, dus pas op met huisdieren en kinderen!

Wist je dat...

...planten ook veel positieve effecten hebben op o.a. je humeur en (mentale) gezondheid? Zo verlagen planten in je omgeving stress, zorgt het voor betere focus en meer productiviteit! En dan staat het ook nog eens gezellig!