Permanente make-up: wat kan het voor jou betekenen?

dinsdag, 29 maart 2022

De technieken voor permanente make-up (PMU) blijven zich ontwikkelen waardoor het resultaat er steeds natuurlijker uitziet. Wat kan cosmetische permanente make-up voor jou betekenen? Wij zetten een aantal mogelijkheden op een rijtje.

Wenkbrauwen
Permanente make-up voor de wenkbrauwen is een ideale oplossing voor iedereen met weinig haartjes of asymmetrische wenkbrauwen. Of als je je make-up-routine wilt verkorten. Permanente wenkbrauwen hoef je niet te onderhouden of bij te tekenen, ze zijn waterproof en ze zitten altijd gelijk. Omdat wenkbrauwen een belangrijke factor van je gezicht zijn en de styling erg persoonlijk is, zijn er verschillende technieken om de wenkbrauwen te behandelen. Zo heeft iedereen de mogelijkheid wenkbrauwen te krijgen die het beste bij het gezicht passen.

Microblading (nano brows/ hairstroke technique)
Bij deze techniek worden haartjes ‘getatoeëerd’ in de vorm van je nieuwe wenkbrauw. Het resultaat is een volle wenkbrauw die alleen uit haartjes bestaat. Een goede PMU-artist zorgt er voor dat de kleur van de getatoeëerde haartjes perfect aansluit bij jouw eigen haarkleur. Deze techniek wordt aangeraden als je het meest natuurlijke resultaat zoekt.

Powderbrows (ombre brows)
Dit is de meest populaire techniek bij vrouwen die graag hun wenkbrauwen voller bijtekenen of inkleuren. De inkt wordt poederachtig aangebracht in plaats van in lijnen, waardoor je wenkbrauwen voller lijken. Bij deze techniek verlopen de wenkbrauwen van licht naar donker, net zoals veel vrouwen zelf doen met het intekenen van hun wenkbrauwen.

Combi brows
Sommige klinieken bieden een combinatiebehandeling aan van Microblading en Powderbrows. Bij deze behandeling worden aan de voorkant van de wenkbrauw haartjes getatoeëerd, waarna de rest van de wenkbrauw steeds donkerder wordt gemaakt door middel van de poedertechniek.

Permanente make-up voor wenkbrauwen kost bij een gespecialiseerde PMU-artist tussen de €300,- en €550,- en blijft tussen de 1 tot 1,5 jaar mooi.

Ogen
Deepliner (infralash) is een prachtige oplossing als je je wimpers voller en donkerder wilt laten lijken en om je blik op te frissen. Door de inkt te plaatsen tussen de wimpers in plaats van boven de wimpers, is het resultaat zachter en natuurlijker dan bij permanente eyeliner. De dikte van de deepliner kan naar wens worden aangepast. Het fijne aan deepliner is dat deze nooit kan uitlopen en je hoeft het ook niet meer bij te tekenen. Afhankelijk van de vorm van je ogen kunnen er diverse looks gecreëerd worden, waardoor je altijd naar huis gaat met de deepliner die het beste bij jouw ogen past.

Eyeliner
Een andere permanente make-up techniek voor de ogen is de klassieke eyeliner look. Deze behandeling is ideaal voor al je dagelijks eyeliner draagt en niet van huis gaat zonder die perfecte wing. Doordat de eyeliner boven de wimperrand word gezet, zullen je ogen meer opvallen.

Permanente make-up bij de ogen kost bij een gespecialiseerde PMU-artist tussen de €180,- en €250,- en blijft tussen de 2 en 4 jaar mooi.

Lippen
De lippen kunnen strakker en voller lijken door permanente make-up. Dit wordt gedaan door middel van lippigmentatie (lip blush). Lippigmentatie is een geschikte oplossing als de vorm van je lippen asymmetrisch is, als de lijn langs je lippen vervaagd is, je je lippen voller wilt laten lijken of als je de kleur van je lippen wilt aanpassen. Lippigmentatie kost bij een gespecialiseerde PMU-artist tussen de €300,- en €550,- en blijft tussen de 2 en 3 jaar mooi.

Touch-up
Na elke behandeling, als het resultaat in de loop van de tijd minder wordt, kun je een touch-up behandeling ondergaan. Bij de meeste behandelaren zit de eerste touch-up behandeling (ook wel aangeduid als nabehandeling) bij de prijs inbegrepen. Goed om dit van te voren te checken!

Extra tips en tricks
- Als je extra lang van je permanente make-up wilt genieten, volg de adviezen voor nazorg dan nauwkeurig op. Deze krijg je altijd van je behandelaar mee of opgestuurd.
- Goedkoop is duurkoop! Als de prijs te mooi is om waar te zijn, is dit meestal ook echt zo.
- Doe altijd goed vooronderzoek. Zoek naar recensies en reviews over de behandelaar én de kliniek.