Life & Living

Internationale Vrouwendag

dinsdag, 8 maart 2022

5x de beste films met echte powervrouwen in de hoofdrol

Zelfs anno 2022 zijn vrouwen nog ondervertegenwoordigd in de filmindustrie. Waar mannen 70% van de hoofd- en bijrollen vervullen, is dat dus maar 30% voor vrouwen. Om vrouwen deze dag extra in het zonnetje te zetten, hebben wij 5 gave films geselecteerd waar echte powervrouwen in de hoofdrol of bijrol schitteren. Allemaal al gezien? Kijk ze dan samen met je beste vriendin, je zus of buurvrouw. In ieder geval: pak wat te drinken, haal de popcorn uit de kast en kijk deze powervrouwen films:

1.Don’t look up
Deze film is een echte hype en wij snappen goed waarom! Deze spannende film gaat over Kate Dibiasky (Jennifer Lawrence) die samen met Dr. Randall Mindy (Leonardo DiCaprio) een komeet ontdekt die over iets meer dan zes maanden tegen de aarde botst en al het leven vernietigt. Om de mensheid te redden, proberen ze iedereen te waarschuwen. Maar de absurditeit van de Amerikaanse maatschappij laat zien dat doodgaan niet relevant genoeg is. Ook de vrouwelijke bijrollen worden gespeeld door echte toppers; Meryl Streep als President Orlean, Cate Blanchett als Brie Evantee en Ariana Grande als Riley Bina.

2.Marry me
Deze gloednieuwe film (2022) gaat over Kat Valdez (Jennifer Lopez), een superster die eigenlijk zou trouwen met haar superster man Bastian (Maluma). Vlak voor het ja-woord komt Kat er alleen achter dat haar verloofde is vreemdgegaan. In totale paniek kiest ze er op het moment-supreme voor om met een willekeurige vreemde uit het publiek te trouwen: wiskundeleraar Charlie (Owen Wilson). Twee totaal verschillende persoonlijkheden die op zoek zijn naar iets echts, in een wereld die alleen nog lijkt te gaan over likes, views en volgers. Ook vanwege de muziek is deze film een aanrader: Jennifer Lopez en Maluma zingen de sterren van de hemel in hun hit-song Marry me.

3.Hidden figures
Dit waargebeurde verhaal gaat over drie vrouwen die hun plekje in het US Space Program van NASA opeisen om John Glenn als eerste Amerikaan in een baan rond de aarde te laten vliegen. Dit gaat niet zonder slag of stoot. In die tijd was het niet gebruikelijk om als vrouw werkzaamheden te verrichten als ingenieur, wetenschapper of technici, laat staan door zwarte vrouwen. Gelukkig laten Katherine Johnson (Taraji P. Henson), Dorothy Vaughn (Octavia Spencer) en Mary Jackson (Janelle Monáe) zich niet tegenhouden in het najagen van hun dromen. Deze feel-good film laat de kracht van vrouwen duidelijk zien en hoe belangrijk dat is.

4.I feel pretty
Over empowerment gesproken! Deze comedy film gaat over de onzekere Renee Bennett (Amy Schumer) die door een klap tegen haar hoofd denkt dat ze een superslank model is. Dit geeft haar zoveel zelfvertrouwen dat ze ineens alles durft, overal danst en meer doet dan ooit! Hierdoor krijgt ze een nieuwe vriend en een nieuwe baan, niks lijkt te gek voor Renee 2.0 totdat ze naar de sportschool gaat en weer een klap krijgt, waardoor de spreuk verbroken is. Zal ze zo zelfverzekerd blijven? Deze film laat zien dat vrouwen zich niet gek moeten laten maken door hun uiterlijk.

5.The blind side
Feelgood met een hoofdletter F: zo zouden wij deze film in één zin omschrijven. Dit waargebeurde verhaal gaat over een kansarme tiener Michael Oher (Quinton Aaron) uit Memphis die elke dag moet zien te overleven zonder familie, huis of vrienden. Wanneer zijn leven kruist met die van Leigh Anne (Sandra Bullock) keren zijn kansen. Ze zorgt voor hem alsof hij haar eigen kind is door hem een thuis, familie en een droom te geven: de nummer 1 American Football-speler worden. Deze competitie had Michael echter al gewonnen voordat hij ook maar een voet op het veld had gezet.