Home & Garden

5 buitengewone kamerplanten

donderdag, 14 april 2022
Al dat groen, moet je zeker doen! Unieke kamerplanten maken van je huis een thuis: met prachtig gekleurde nerven of bijzondere bladtekeningen. Door deze aparte kenmerken stelen ze de show in elk interieur. Om je te inspireren, hebben wij 5 buitengewone kamerplanten geselecteerd die je huis zullen opfleuren.

Caladium – Brandy

De bladeren van deze kamerplant zijn groot vergeleken met de kleine stengel en een echte eye-catcher in elke kamer. De wijnrode / roze bladeren hebben een felgroene rand. De Caladium is wel een beetje een diva … Ze houdt elke winter een winterslaap en moet altijd een schaaltje water naast zich hebben staan om de luchtvochtigheid op peil te houden. Vanaf april kun je op zoek gaan naar de Caladium, dan zijn ze volop verkrijgbaar in verschillende kleurcombinaties. Fun fact over deze kamerplant: in Brazilie, het land van herkomst, zijn de knollen van wilde Caladiums eetbaar.

Maranta Green – Gebedsplant

De Maranta, ook wel de gebedsplant genoemd, is een populaire kamerplant. Zij heeft haar naam te danken aan het feit dat de bladeren zich bij zonsondergang sluit. Niemand weet waarom! Door de unieke bladtekening, in prachtige groene tinten, brengt de gebedsplant een frisse sfeer in huis. Let op waar je deze plant neerzet: in de schaduw. Deze Maranta is niet geschikt voor beginners. Als de verzorging niet precies gaat zoals zou moeten, krullen de bladeren om en verliezen de bladeren hun tekening. Maar, als je haar tevreden houdt, bedankt ze je met prachtige grote bladeren.

Fittonia – Mozaïekplant

De mozaïekplant is een kamerplant met veel kleine gekleurde nerven in de bladeren. De Fittonia komt voor in meerdere kleurcombinaties. De combinatie van groengele bladeren met rode nerven geven een ware explosie aan kleur. Deze plant blijft klein, maar groeit wel in de breedte. Doordat de Fittonia houdt van een hoge luchtvochtigheid, is deze kamerplant uitermate geschikt voor in een terrarium. Combineer planten met verschillende kleurcombinaties om een prachtig kleurrijk terrarium te maken. Ook houdt de Fittonia van een beetje schaduw en een beetje water. Zolang de grond niet uitdroogt is ze een tevreden plant.

Anthurium Andreanum Roze – Flamingoplant

Deze plant is populair om zijn prachtige grote roze bloemen. De Anthurium Andreanum is makkelijk te verzorgen, dus ook geschikt voor beginnende plantenliefhebbers. Een ander pluspunt van de flamingoplant is dat ze het hele jaar door bloemen geeft! Met deze tropische kamerplant schijnt elke dag de zon. De Anthurium Andreanum zet je ongeveer een meter van het raam en je houdt de grond vochtig. Af een toe sproeien met water maakt de flamingoplant blij en zorgt er voor dat de roze kleur mooi behouden blijft.

Begonia Maculata – Stipjesplant

De Begonia Maculata is een zeer geliefde kamerplant op sociale media en Woonmagazines vanwege haar witte stippen. Maar ook omdat je vrij veel plant krijgt, de stipjesplant geeft namelijk veel van deze prachtige bladeren. De onderkant van al deze bladeren zijn rood gekleurd, wat de Begonia Maculata een leuke twist geeft. En als je dacht dat deze kamerplant al geweldig was, wacht dan maar totdat je haar kleine witte bloemetjes ziet. Deze geeft ze alleen in de zomerperiode, daarna gaat ze in winterslaap en heeft ze ook geen water meer nodig.