DIY

4 x trucjes voor in de ochtend om je dag positief te beginnen!

dinsdag, 23 oktober 2018

We hebben allemaal wel eens een dag dat we met het verkeerde been uit bed stappen en dat de hele dag tegen zit. Maar wat blijkt? Met een paar simpele trucjes tijdens je ochtendroutine kun je je humeur verbeteren en kom je positiever de dag door.

Adem in.. adem uit..

Voordat je uit bed gaat, blijf je een paar minuutjes op de rand van je bed zitten. Sluit je ogen en haal diep adem door je neus voor ongeveer 10 seconden. Adem vervolgens ook 10 seconden uit door je mond. Wedden dat je rustiger de dag door komt?

Maak een to-do lijstje

Ga iedere ochtend bij jezelf na wat je vandaag wilt bereiken. Dit kan iets groots zijn, maar net zo goed iets kleins. Door alles op een rijtje te zetten voorkom je dat je iets (belangrijks) vergeet, waardoor je ook minder stress hebt :).

Ochtend work-out

In plaats van rustig aan te doen in de ochtend kun je ook een rondje hardlopen of wat yoga- oefeningen doen. Een kleine beweging kan je angsten al verlichten én het is ook nog eens goed voor je body!

Schrijf op waar je dankbaar voor bent

Na een rondje hardlopen is het tijd om je positieve gedachtes op papier te zetten. Schrijf 3 dingen op waar je dankbaar voor bent. Zo leer je je hersenen om te focussen op positieve dingen in plaats van de negatieve.

Ook leuk om te lezen: