Life & Living

8 tips om alles uit je stedentrip te halen!

dinsdag, 5 november 2019

Hoe maak je van je stedentrip een trip om nooit meer te vergeten? Time to momo geeft je 8 handige tips!

#1 match je bestemming met je gezelschap

Lissabon is top, maar niet met je schoonmoeder die slecht ter been is. En Sevilla is fantastisch, behalve als je graag wil dat je kinderen voor 20.00 uur gegeten hebben. Wil je veel zien en doen overdag ga dan niet naar Rome als het snikheet is. Kortom, stem de stad af op je gezelschap en je stemming. En bewaar Parijs voor die keer dat je echt verliefd bent of je relatie een boost verdient!

#2 plan je vlucht slim

Vlieg niet te vroeg. Het lijkt misschien wel fijn om ’s ochtends om half 9 in de stad aan te komen en de hele dag nog voor je te hebben. Maar dat betekent ook dat je middenin de nacht je bed uit moet, dat je hotelkamer waarschijnlijk nog niet vrij is als je aankomt en dat je ’s avonds boven het dessert al zit te gapen. Jammer, want er valt in de stad nog zoveel te beleven ’s avonds. Dus kies je vluchttijden een beetje relaxt. Als je aan het begin van de middag landt, is het ook prima. En vertrek de laatste dag van je trip weer aan het begin van de avond.

#3 boek een fijn hotel

Boek je hotel of een Airbnb op de juiste locatie. Check niet alleen of het hotel een goede prijs heeft en een leuke kamer, maar ook of de wijk waarin het hotel ligt leuk is. Dan slaap je niet alleen in een fijn bed, maar loop je vanuit je hotel direct een gezellig straatje in of neem je ‘s nachts voordat je je bed induikt nog een afzakkertje in de cocktailbar van je hotel. En je voorkomt dat er elk half uur een trein langs je raam dendert of dat je tussen beschonken figuren door naar je hotel moet slalommen. Leuke hoteltips vind je overigens hier.

#4 zorg voor zachte landing

Gun jezelf een zachte landing. Bereid je aankomstdag een beetje voor. Reserveer thuis alvast een tafel in een leuk restaurant voor de eerste avond, zodat je niet hoeft te zoeken in een onbekende stad. Of boek een persoonlijke tour met een gids op je eerste middag. Een goede eerste dag zet de toon voor de rest van je trip.

#5 boek een (fiets)tour aan het begin van de trip

Een persoonlijke tour met een local; te voet of met de fiets is een leuke manier om snel veel van de stad te zien. Plan deze activiteit het liefst aan het begin van je trip. Het geeft je overzicht over de stad, zodat je je de rest van de trip beter kan oriënteren en keuzes kan maken uit wat je echt graag wil doen en zien. Bovendien kun je de lokale gids nog wat secret tips ontfutselen. Geen zin om met een gids op pad te gaan? Koop dan een goede reisgids.

#6 eet tussen de locals

Eten doe je natuurlijk het liefst in een levendig, authentiek restaurant waar de locals zelf ook graag eten. Maar die restaurants zijn populair en vaak al volgeboekt voordat jij er in je avond-outfit hongerig naar binnenstapt. Kijk overdag (of thuis) alvast waar je ’s avonds wel zou willen eten en reserveer een tafeltje. Zo voorkom je dat je na vier afwijzingen van volle restaurants aan een tafel belandt in een restaurant dat niet je eerste keus was. Er zitten tenslotte maar twee avonden in je weekend!

#7 take your time

Kies per dag een of twee highlights die je echt wil doen of zien en neem daar je tijd voor. Gebruik de rest van de dag om de stad te voet of op de iets te verkennen en je te laten verrassen met wat er op je pad komt. Las wat pauzes in voor een lekkere lunch of koffiestop. Koop een mooi item als souvenir en maak een praatje met de ober of de eigenaresse van die leuke winkel. Neem je tijd, en geniet!

#8 koop een reisgids of een app

Nu denk je misschien: Leuk allemaal die tips, maar hoe vind ik vanuit huis dat leuke hotel, dat lokale restaurantje en die wijk om lekker in te verdwalen?. In een up-to-date reisgids of reisapp kun je dat vinden. Een goede reisgids van time to momo kost € 16,99. Dat lijkt misschien een heel bedrag, maar twee koffie met croissants op Schiphol zijn duurder. En die bestel je waarschijnlijk zonder erover na te denken. Bezuinig dus niet op een goede stedengids. Het maakt je stedentrip echt leuker, je haalt veel meer uit je reis. En het vergroot de voorpret!

Lees ook:
- Solo op stedentrip? Doen!
- Haal alles uit je stedentrip!