Home & Garden

7 tips om je bos bloemen zo lang mogelijk mooi te houden

dinsdag, 23 april 2019

Een bos bloemen fleurt je interieur meteen op. En om nu zo lang mogelijk te genieten van je bloemen is het natuurlijk wel zaak dat je weet hoe je je boeket het beste kunt verzorgen. Hierbij 7 tips om je bloemen zo lang mogelijk vers en mooi te houden.

1. In de bloei

Laat je niet verleiden om een bos bloemen te kopen die al helemaal in de bloei staat. Tuurlijk, zien deze bloemen er het mooiste uit, maar ze zijn ook weer het snelste uitgebloeid. Zonde dus. Is het alternatief dan een bos die nog helemaal in de knoppen staat? Nee, ook niet. Want dan heb je kans dat niet alle knoppen uitkomen.De beste keuze is een bos waarbij de knoppen al een beetje geopend zijn.

2. Een schone vaas

Bloemen (en jij dus ook) worden gelukkig van een schone vaas. Maak daarom altijd je vaas goed schoon voordat je er je bos bloemen in zet. Hoe? Sop de vaas eerst uit met afwasmiddel en daarna nog met een beetje chloor/bleek. Na de schoonmaakbeurt zijn alle bacteriën gedood en kan je boeket optimaal bloeien.

3. De stelen afsnijden.

Iedereen weet vast wel dat je bij een bos bloemen de stelen moet afsnijden. Snijden dus, knippen mag ook, maar ga niet trekken of draaien, dit vindt je boeket niet fijn. Een centimeter of twee afsnijden is voldoende. Doordat je de steel afsnijdt, kan deze makkelijker water opnemen en dus langer blijven bloeien.

Tip! Wist je dat je om de drie dagen de stelen opnieuw moet afsnijden? Zo blijft je bos het langste vers!

4. Water en voeding

Vul je vaas altijd met vers en koud kraanwater. Als het water te heet is, wordt het weefsel van je bloemen volledig kapot gemaakt en gaat de steel al na enkele dagen rotten. Ook lauw water is niet nodig. Snijbloemenvoedsel zou hierin het beste oplossen, maar dit is een fabel. In plaats van snijbloemenvoedsel gebruiken mensen ook wel eens een scheutje frisdrank. Kun je doen, maar het beste is nog altijd koud water met een zakje snijbloemenvoeding.

5. Geen blaadjes in het water

Zorg dat er in je vaas geen bladeren hangen. Je kunt ze het beste verwijderen tot aan de bovenkant van de vaas. Bacteriën zijn dol op blaadjes die in het water hangen. Het resultaat: rottende stelen en een verkorte levensduur van je boeket. Bovendien ziet je vaas er met al die bloemen mét bladeren een stuk voller (lees opgepropt) uit dan een vaas zonder.

6. Waar zet je een bos bloemen neer?

Bloemen houden van een neutrale stek. Tocht en warmte komt je boeket niet ten goede. Staan je bloemen in de zon, vlak bij de verwarming of een schaal fruit, dan zal je boeket sneller gaan hangen.

7. Water verversen

Bloemen houden van schoon water! Om je bloemen extra lang mooi te houden kun je het beste om de dag het water verschonen. Check bij hoge temperaturen elke dag even of er nog voldoende water in de vaas staat.

Ook leuk om te lezen:

- 3 trucjes om je witte sneakers schoon te maken

- Handig: 10x dit is waar je balletjes silicagel goed voor kunt gebruiken

- De lekkerste recepten & handige tips voor de ultieme picknick