DIY Home & Garden

5 tips wat je kunt doen met gebruikte theezakjes

donderdag, 20 december 2018

Gooi jij altijd je theezakje weg na één keer gebruiken? Zonde! Wist je dat je theezakjes makkelijk kunt hergebruiken? Zo dient thee o.a. als een natuurlijk schoonmaakmiddel, wie had dat gedacht! Met deze 5 tips geef je je gebruikte theezakjes een tweede leven.

 1. Donkere kringen en wallen verminderen
  Heb je last van donkere kringen of wallen onder je ogen? Leg gebruikte theezakjes in de koelkast, laat ze goed koud worden en leg ze vervolgens een paar minuten onder je ogen. De kou stimuleert de doorbloeding en daardoor neemt de zwelling en de verkleuring onder je ogen af.

 2. Anti-muizen middeltje
  Muizen hebben een hekel aan de geur van thee. Als je last hebt van muizen, verspreid de gebruikte theezakjes dan op de plekken waar ze binnen kunnen komen.

 3. Stinkende geurtjes
  Theezakjes absorberen nare geuren. Heb je bijvoorbeeld last van een niet prettig ruikende koelkast? Leg er oude, droge theezakjes in en de stank zal afnemen.

 4. Schoonmaakmiddel
  Je kunt theewater - gemaakt van oude theezakjes - ook prima gebruiken om schoon te maken, zoals de vloer of glazen.In zwarte thee zit namelijk theïne, wat een soort zuur is. Dit is perfect om je tv scherm, en ook glas of spiegel, streeploos mee schoon te maken. Laat de thee eerst goed afkoelen. Vervolgens gebruik je een wattenschijfje, doop het in de thee en vervolgens kan je aan de slag!

 5. Tapijt schoonhouden
  Laat gebruikte theezakjes goed drogen, knip de zakjes open en strooi het theegruis uit over je vloerkleed. Even in laten trekken, stofzuigen en je tapijt is weer helemaal fris.

Nog meer handige tips?

- Zo kom je van een stinkende prullenbak af
- Met deze trucjes maak je handdoeken zacht zonder droger