Huishouden
Home & Garden

5 tips om samen met je partner het huishouden te doen

woensdag, 10 november 2021

Op 19 november is het Internationale Mannendag. Een dag die is bedoeld om positieve rolmodellen te promoten; discriminatie van mannen onder de aandacht te brengen; de man-vrouw relatie te verbeteren; de gelijkwaardigheid tussen mannen en vrouwen te bevorderen en de positieve mannelijke bijdrage aan de samenleving, familie, kinderzorg, huwelijk en milieu te erkennen.

Daarom zetten wij 5 tips op een rijtje hoe jullie samen een harmonieuze taakverdeling kunnen creëren in het huishouden. Nog een voordeel hiervan? Jullie relatie zal gegarandeerd een boost krijgen! Win-win als je het ons vraagt!

Taken eerlijk verdelen

Oké, dit klinkt als een logische, maar is toch een goede eerste stap om samen met je partner te zetten. Maak een lijstje met alle huishoudelijke taken en spreek af dat jullie elke taak om de beurt zullen doen. Zo kan elk van jullie bijvoorbeeld om de dag koken en wisselen jullie elkaar voor elke taak af.

Vinden jullie het prettiger om te kijken wie welke taken het liefst wilt uitvoeren? Kijk of je een eerlijke verdeling kunt maken tussen de taken. Of spreek met elkaar af om alle taken samen uit te voeren. Op deze manier is een klusje sneller klaar en kunnen jullie ook nog eens in elkaars gezelschap zijn!

Bepaald of jullie samen gaan schoonmaken of elkaar afwisselen? Super! De volgende stap is om het in te plannen in jullie dagelijkse routine. Op deze manier weet je wat en wanneer je iets van de ander kunt verwachten. Plan bijvoorbeeld een uurtje op de zondagmiddag in. Samen het huis poetsen met een muziekje op klinkt zo slecht nog niet!

Bekijk hoeveel tijd de taken in beslag nemen

Houd voor een bepaalde periode bij hoeveel tijd jullie besteden aan het uitvoeren van alle taken. Kiezen jullie ervoor om de taken te verdelen? Op deze manier kunnen jullie samen een goede balans vinden.

Wees eerlijk

Heb je frustraties? Deel dit met elkaar en kijk samen hoe je dit kunt oplossen. Of probeer zelf van te voren na te denken over hoe deze frustratie voor jou kan worden opgelost en bespreek dit met je partner. Zeg maar dag tegen omhoog-staande toiletbrillen en haren in het doucheputje!

Verlaat je comfortzone

Laat stereotypen achterwege en ga eens experimenteren met wat jullie leuk vinden om te doen binnen het huishouden! Probeer eens een periode om elkaars gebruikelijke taken uit te voeren en kijk hoe dat gaat. Kijk hierna samen wat jullie wel en niet leuk vinden, misschien vullen jullie elkaar wel perfect aan!

Let it go

Het is goed om je frustraties met je partner te delen. Maar het is ook goed om dingen los te laten. Bij een goede relatie horen nou eenmaal frustraties. Misschien ben je gefrustreerd omdat je partner jouw gewoonlijke taken niet zo snel doet als jij. Probeer je frustratie los te laten en accepteer het feit dat je partner sommige dingen op een andere manier doet als jij. Jullie kunnen natuurlijk wel elkaar advies geven.

Met deze tips kunnen jullie samen een goede balans vinden binnen de huishoudelijke taken. En vergeet niet: samen vormen jullie een top team!

Ook leuk om te lezen

- 5 creatieve hobby's voor de lange winteravond
De grote najaarsschoonmaak: 4 tips