Body & Mind Life & Living

10 redenen waarom je hond je beste vriend is

donderdag, 27 augustus 2020

Heb jij een hond als huisdier? Dan weet jij als geen ander waarom een hond een trouwe viervoeter wordt genoemd. Want trouw is een hond zeker. Maar er zijn nog veel meer redenen waarom een hond je allerbeste vriend is.

1. Lekker knuffelen

Een hond wil altijd even knuffelen. En met altijd bedoelen we dus ook echt altijd.

2. Warm welkom

Niemand is zo blij met jouw komst als een hond. Kom je na een lange dag weer thuis? Uitgelaten zal je bestie je begroeten.

3. Geen ochtendhumeur

Ben jij in de ochtend nog een beetje chaggi? Daar heeft je hond geen last van. Een ochtendhumeur, daar heeft hij nog nooit van gehoord.

4. Troost

Ben je verdrietig, blij, verliefd of juist heel boos. Je hond biedt altijd een luisterend oor en oordeelt nooit!

5. Vervelen

Met een hond verveel je je nooit. Een wandeling of een balletje trappen, je hond is er altijd voor in.

6. Onafscheidelijk

Waar jij bent, is je hond het allerliefste ook. Tuurlijk moet je er wel eens alleen op uit, maar als het aan je hond ligt, gaat hij altijd met je mee.

7. Lekker fit

Geen zin om uren in de sportschool rond te hangen. Hoeft ook helemaal niet. Een hond houdt je fit. Aangezien je dagelijks een paar keer dag met je viervoeter een blokje om gaat, heb je automatisch meer beweging.

8. Lekker sociaal

En niet alleen voor de beweging is het goed om er met je hond op uit te trekken, een hond zorgt ook voor de nodige sociale contacten. Tijdens een wandeling of tijdens de puppycursus ontmoet je altijd weer nieuwe mensen.

9. Veilig

Een hond is super waakzaam en zorgt ervoor dat ongenodigde gasten buiten de deur blijven. Jullie overkomt niets.

10. Trouw

We zeiden het al eerder, een hond is super trouw. Hij laat je nooit in de steek, vergeeft je altijd en is gewoon eeuwig en altijd je allerbeste vriend!