HUISHOUDBEURS 2024

ALGEMENE BEURSINFORMATIE

De Huishoudbeurs vindt plaats van zaterdag 17 februari t/m zaterdag 24 februari 2024 in het Europacomplex van RAI Amsterdam. Het evenement is voor bezoekers geopend van:

 

Zaterdag 17 februari

11.00 - 18.00 uur

Zondag 18 februari

11.00 - 18.00 uur

Maandag 19 februari

11.00 - 18.00 uur

Dinsdag 20 februari

11.00 - 18.00 uur

Woensdag 21 februari

11.00 - 18.00 uur

Donderdag 22 februari

11.00 - 21.00 uur

Vrijdag 23 februari

11.00 - 21.00 uur

Zaterdag 24 februari

11.00 - 18.00 uur

 

Voor exposanten en standpersoneel is RAI Amsterdam tijdens openingsdagen, toegankelijk 2 uur vóór opening beurs tot 2 uur na sluitingstijd.

 

  • The Hangout in Hal 2 is iedere dag open vanaf 10.00 uur voor bezoekers.
  • Entree F, Parkfoyer en catering terras hal 7 gaan iedere dag open vanaf 10.00 uur voor bezoekers.
  • Entree L, Postcodeterras en terras 05.108 gaan iedere dag open vanaf 10.00 uur voor bezoekers.

 

 

EXPOSANTEN PORTAAL & WEBSHOP

In het Exposanten Portaal staan alle deadlines en informatie die belangrijk zijn voor jouw beursdeelname. Tevens vindt je hier een link naar de webshop, waar je alles kunt bestellen voor jouw stand, zoals elektra, internet, catering, standpersoneel etc. Wij hebben recent de veiligheid aangepast van het Exposanten Portaal, daarvoor vragen wij je in te loggen met jouw eigen wachtwoord. Heb je dit al eerder gedaan? Dan kun je dat wachtwoord gebruiken. Zo niet, vragen wij je het wachtwoord aan te maken. Eenmaal aangemaakt, kun je altijd jouw eigen wachtwoord herstellen. Voor meer informatie:

 

Login Exposanten Portaal

 

Indien je vragen hebt over de webshop of over jouw bestellingen, dan kun je contact opnemen met onze afdeling Exhibitor Services: exhibitorservices@rai.nl

 

 

STANDBOUW

- Alle eigen standbouw, behalve uniforme standbouw, heeft een goedkeuring van de organisatie nodig. De deadline hiervoor was 12 januari 2024.

 

OPBOUW

Als u uw een eigen stand bouwt, kun je deze opbouwen van dinsdag 13 februari t/m donderdag 15 februari van 08:00 uur – 20:00 uur en vrijdag 16 februari van 08.00 uur – 17.00 uur. Indien je uniforme standbouw heeft besteld, kun je jouw stand komen inrichten vanaf donderdag 15 februari van 12.00 – 20.00 uur en vrijdag 16 februari van 08.00 – 17.00 uur.

Tijdens de gehele opbouwperiode is het verplicht om veiligheidsschoenen te dragen. Daarnaast moet je een helm dragen als het rode zwaailicht in de hal aan is. We raden je daarom aan je helm en veiligheidsschoenen de gehele opbouwperiode te dragen.

 

 

DEMONTAGE

Het verwijderen van goederen, alsmede het demonteren van stands, dient te geschieden tussen zaterdag 24 februari van 18:00 – 22:00 uur en zondag 25 februari van 08:00 – 22:00 uur.

Uniforme bouw stands dienen hun stand zaterdag 24 februari voor 22:00 uur leeg te halen.

Meteen na sluiting beurs gaat het tapijt eruit, de stroom en standspanning eraf en wordt de rigging bereikbaar gemaakt. Een uur na sluiting mogen pallets en pompwagens de hallen in. 

Op zondag 25 februari is het dragen van een helm en veiligheidsschoenen verplicht.

 

 

TOEGANGBADGES

Tijdens de opbouw en demontage van de beurs is RAI Amsterdam alleen toegankelijk met een geldige opbouw- en demontagebadge. Dit geldt voor standbouwers en leveranciers. 

Hoe werkt het?

  • Registreer al je opbouw- en demontagepersoneel via de volgende link; http://www.raisecurity.com/exhibition_organisers/nl/88/Huishoudbeurs2024/

  • Ieder geregistreerd persoon ontvangt een QR code;

  • Op vertoon van je QR code kan de op- en demontagebadge opgehaald worden bij het Hospitality Crew Centre (HCC), bij P9 of bij een inbrengdeur.

  • Je kunt gratis tijdens opbouwdagen de parkeergarage uitrijden. Bij het uitrijden moet je jouw barcode scannen die op de badge staat.

 

 

 

Bij vragen over opbouw- en demontageregistratie kun je contact opnemen met RAI Security: security@rai.nl

Tijdens de beurs dragen exposanten en standpersoneel een polsbandje in plaats van een badge. Dit polsbandje is uniek, heeft elke dag een andere kleur en is niet overdraagbaar. Als exposant ontvangt je een aantal gratis polsbandjes. Dit wordt berekend op basis van het aantal vierkante meter van je stand. De polsbandjes kunnen tijdens de opbouwperiode worden opgehaald in het organisatiekantoor (locatie K102). In Entree K neem je de roltrap voor de deuren naar Hal 1 omhoog. Het kantoor vindt je aan je rechterhand.

 

RAI LOGISTICS MANAGEMENT SYSTEM

Je dient jouw laad-en lostijden vooraf te reserveren via het RAI Logistics Management System. Deze gaat 23 januari 2024 live vanaf 08.00 uur via het Exposanten Portaal.

 

Alleen voertuigen hoger dan 1.90 cm of voertuigen met aanhanger kunnen hier gebruik van maken. Met dit systeem kun je eenvoudig een tijdslot reserveren voor het plannen van alle vrachtleveringen van en naar de RAI. Bij aankomst wordt de vrachtwagen gescand en direct de laad- en loslocatie gestuurd. Met behulp van dit systeem kunnen we de logistieke bewegingen in en rondom de RAI beter coördineren. Door het spreiden van het vrachtverkeer gedurende de dag zorgen we voor een snellere doorstroming.

 

 

RAI LOGISTICS MANAGEMENT SYSTEM AFBOUW

Zaterdag 24 februari kunnen voertuigen tot 8 meter een boeking voor de P9 maken vanaf 19.30 uur. Wagens langer dan 8 meter kunnen vanaf zondag 25 februari een boeking maken in het RLMS.

 

RLMS

LADEN EN LOSSEN PER HAL TIJDENS OPBOUWDAGEN:

(voor voertuigen boven de 1.90 of langer dan 6m en voertuigen met aanhanger)

 

Tijdens opbouwdagen:

Hal 1: 1.2

Hal 1: 1.19 ( 1.19 op 13 en 14 feb)

Hal 1: 6.4 ( op 15 en 16 feb)

Hal 2: 2.7

Hal 3: 3.8

Hal 5: 5.32 en 5.28

Hal 7: 7.1 en 7.16

 

 

Laden en lossen opbouw GROOT exposanten informatie

LADEN EN LOSSEN TIJDENS BEURSDAGEN:

(voor voertuigen boven de 1.90 of langer dan 6m en voertuigen met aanhanger)

Je kunt vanaf twee uur voor- en na openingstijd laden en lossen in de hallen.

Hieronder een overzicht welke inbrengdeur dit is per hal.

 

Tijdens beursdagen, 2 uur voor opening en 2 uur na opening

Hal 1: 6.4 (open vanaf 08.00 uur)

Hal 3: 6.4 (open vanaf 08.00 uur)

Hal 5: 5.32

Hal 7: 7.16

Laden lossen tijdens beurs GROOT

PARKEREN

Tijdens de op- en afbouwperiode kun je als exposant met jouw auto gratis parkeren in één van onze parkeergarages. LET OP: je mag niet met je auto de hal in om zo je spullen direct op de stand uit te laden.

  • Iedereen met een bus of auto onder de 1.90 kan parkeren in de P 1 t/m 4.
  • Voertuigen tussen de 1.90 en 2.70 kunnen parkeren in de P4.
  • Voertuigen met aanhanger of hoger dan 2.70 en langer dan 6 meter kunnen dagparkeren op de P8. (Vraag parkeerwachter)

 

Route laden lossen P9 - deur 6.4

Let op: Exposanten in Shop till you drop mogen tijdens beursdagen laden en lossen op de P9 (deur 6.4). Vanaf daar kun je lopend met eigen karretjes de pijlen volgen. Een parkeerabonnement voor de P9 met doorlaatkaart kun je aanschaffen via de webshop es@rai.nl. Per exposant kan er 1 abonnement worden aangeschaft. Tijdens beursdagen kun je dus jouw auto laten staan op de P9.  Wagens langer dan 6 meter (bakwagens of vrachtwagens) kunnen niet blijven staan op de P9. Op de laatste beursdag zaterdag 24 februari moet je voor 19.00 uur de P9 verlaten. Je hebt dan een uur om in te pakken en de auto te laden.

 

Het parkeren op het terrein van RAI Amsterdam is tijdens Huishoudbeurs beperkt, wij raden ten zeerste aan gebruik te maken van het openbaar vervoer. Met metrolijn 52 voor de deur is RAI Amsterdam gemakkelijk te bereiken vanaf Amsterdam Centraal (8 minuten) of Station Zuid (3 minuten) en alle tussenstops.

Exclusiviteit DB Schenker

DB Schenker is door RAI Amsterdam aangesteld als logistieke dienstverlener. Dit betekent dat het alleen aan de medewerkers van DB Schenker is toegestaan om gemotoriseerd of elektrisch transport in de hallen en de buitenterreinen te verzorgen. Dit geldt dus ook voor het elektrisch laden/lossen van materialen uit de vrachtwagens en de inzet van o.a. kooiapen.

 

Bestel de diensten van Schenker op tijd en reserveer een timeslot om wachttijden te voorkomen.

Door andere partijen mag er wel gebruik gemaakt worden van manueel aangedreven materieel.

Je kunt jouw tentoon te stellen goederen ook van tevoren naar RAI Amsterdam sturen. DB Schenker neemt de goederen in ontvangst, bewaart ze in opslag en zorgt ervoor dat de goederen op het gewenste tijdstip op de stand afgeleverd worden. Ook voor tijdelijke opslag kun je terecht bij DB Schenker.

 

Voor een offerte, specifieke vragen of meer informatie kun je terecht bij: DB Schenker B.V.
telefoonnummer: 020 225 39 73 of email 
fairs.amsterdam@dbschenker.com

 

 

EXPOSANTENINGANG

Het kan op beursdagen erg druk zijn in en rondom de entrees. Om ervoor te zorgen dat u zo vlot en gemakkelijk mogelijk binnenkomt, is er van 17 t/m 24 februari een speciale exposanteningang open. Deze ingang bevindt zich naast Entree K. Op vertoon van je polsbandje kun je hier gelijk doorlopen. Deze is open 2 uur voor beurs en 2 uur na beurs.

 

 

GRATIS KOFFIE EN THEE TIJDENS BEURSDAGEN

Op beursdagen kunt op vertoon van het exposantenpolsbandje gratis koffie en thee verkrijgen in de exposantenlounge. De exposantenlounge bevindt zich op het balkon in hal 1 tegenover het terras. Dit is het terras als je vanuit Entree K hal 1 naar binnengaat het eerste terras aan je linkerhand. Via de trap kom je op het balkon.

 

EXPOSANTENONTBIJT

Op woensdag 21 februari van 8:45 tot 9.30 uur vindt het exposantenontbijt plaats in The Hangout (Hal 2). Je bent van harte uitgenodigd om samen met het beursteam terug- en vooruit te blikken op De Huishoudbeurs.

 

Aanmeldlink exposantenontbijt

 

Mocht u nog vragen hebben, neemt u dan contact met ons op: huishoudbeurs@rai.nl. Het Huishoudbeurs team wenst u veel succes met de voorbereidingen een goede beurs!

 

Plattegrond RAI gebouw

Plattegrond RAI gebouw
Opbouw demontage
Tijdens beursdagen laden lossen