Parkeren

Waar kan ik parkeren?

RAI Amsterdam beschikt over ruime parkeerfaciliteiten onder en rondom het gebouw. Daarbij bieden wij zo'n 30 elektrische oplaadpunten. Bij grote evenementen is de capaciteit niet altijd toereikend en worden ook verder afgelegen terreinen gebruikt. Dan worden voor het vervoer van en naar de RAI gratis en frequent rijdende pendelbussen ingezet. Er wordt verwezen naar deze terreinen via bebording op de openbare weg en/of politie. Bezoekers van grote evenementen wordt geadviseerd om gebruik te maken van het openbaar vervoer. Van treinstation Amsterdam RAI is het 10 minuten lopen naar het RAI-gebouw.

 

Wat kost parkeren bij RAI Amsterdam tijdens De Huishoudbeurs?

Tijdens de Huishoudbeurs hanteren we een gereduceerd parkeertarief van € 22,00 per dag als de parkeerkaart vooraf (online) wordt gekocht. Als de parkeerkaart op de dag van het bezoek zelf bij de automaat wordt betaald, zijn de kosten € 28,00.

 

Is er voldoende parkeergelegenheid bij RAI Amsterdam?

RAI Amsterdam beschikt over ruime parkeerfaciliteiten onder en rondom het gebouw. Echter, gezien het grote aantal bezoekers worden soms ook de parkeerterreinen aan de rand van Amsterdam ingezet. Volg de borden P-RAI. Vanaf de externe parkeerterreinen worden gratis pendelbussen ingezet naar de RAI.

 

Krijg ik een uitrijkaart bij het inrijden?

Bij het inrijden van de RAI parkeergarage wordt het kenteken van de auto gelezen door een camera. Een uitrijkaart wordt niet uitgegeven en is niet nodig. Betaal voor het uitrijden bij de parkeerautomaat door het kenteken in te voeren. Bij de uitgang wordt het kenteken opnieuw gelezen waarna de slagboom automatisch opent. Het is mogelijk om bij de parkeerautomaat een kwitantie te vragen, dit kan bij het betalen worden aangegeven.

 

Beschikt de RAI over parkeerplaatsen voor mindervaliden?

Ja. Mensen die in het bezit zijn van een officiële Europese Gehandicaptenparkeerkaart (GPK) kunnen parkeren op speciale parkeerplekken. Deze plekken bevinden zich dicht bij de uitgang naar het complex. Mindervaliden betalen het reguliere RAI parkeertarief.

 

Is het ook mogelijk om een mindervalide parkeerplek te boeken?

Nee, het is niet mogelijk om een mindervalide parkeerplek te boeken. De RAI beschikt over een aantal mindervaliden parkeerplekken, mochten deze al bezet zijn dan zal een parkeerwachter helpen een geschikte parkeerplek te vinden.

 

Wat is de maximale doorrijhoogte van de RAI parkeergarages?

1.90 meter. Voertuigen hoger dan 1,90 en lager dan 2,70 kunnen in de P4 garage (2,65 meter) parkeren.

 

Welke betalingsmogelijkheden zijn er bij RAI Parking? 

Betalen kan met iDEAL, VISA, MasterCard of American Express.

 

Zijn de RAI-parkeergarages beveiligd?

De parkeergarages van RAI Amsterdam zijn uitgerust met diverse camera's. Ook worden er regelmatig rondes gelopen door beveiliging. Parkeren is op eigen risico. Zie hiervoor de Algemene Bezoekersvoorwaarden

 

Waarom wordt mijn kenteken geregistreerd?

Het kenteken wordt geregistreerd om de parkeertijd te berekenen. Er wordt namelijk geen parkeerticket uitgegeven bij het binnenrijden van de garage.

 

Wat doet RAI Amsterdam met de kentekengegevens?

De kentekengegevens staan in ons Parkeer Management Systeem tot het moment van uitrijden, tenzij sprake is van een reservering op kenteken in welk geval de kentekengegevens gebruikt worden voor de uitvoering en nazorg van de reservering. De gegevens worden niet gedeeld met partijen anders dan RAI Amsterdam, tenzij wij dit moeten doen op basis van een wettelijke verplichting. Er is geen koppeling met het RDW.

 

Nog vragen inzake parkeren?

Neem dan contact met ons op via raiparking@rai.nl.