Faciliteiten in RAI Amsterdam

Hoe vind ik mijn weg in de RAI?

In de RAI hangen 700 beeldschermen, het zogenaamde RAILive! systeem. Op deze beeldschermen worden hallen, zalen en evenementen weergegeven, maar ook hoe laat het is en waar men zich in de RAI bevindt. Tevens hangen op strategische plekken in de RAI plattegronden met een duidelijke legenda.

 

Kan ik in de RAI een rolstoel lenen?

Tijdens grote publieksevenementen is het mogelijk om een rolstoel in bruikleen te krijgen. Reserveren vooraf is noodzakelijk, stuur een e-mail naar frontoffice@rai.nl met de volgende gegevens:

  • Naam
  • Telefoonnummer
  • Datum van ophalen
  • Event/beursnaam

Het lenen van een rolstoel is gratis. Wel vragen wij een contante borg van € 50,00. De contante borg wordt geretourneerd bij het inleveren van de onbeschadigde rolstoel. Een geldig legitimatiebewijs is nodig bij ophalen.


Mag er in RAI Amsterdam gerookt worden?

Nee, in navolging van de Europese tabakswet is ook RAI Amsterdam per 1 juli 2008 rookvrij. Het rookverbod geldt in alle RAI-gebouwen, inclusief cateringlocaties en parkeergarages. Ook tijdens op- en afbouw is roken binnen niet meer toegestaan!

Voor rokers zijn buiten speciale rookzones gecreëerd. Houd er rekening mee dat wanneer buiten gerookt gaat worden, er een stempel bij de entrees gehaald moet worden zodat het beursgebouw weer betreden kan worden.

De overheid legt boetes op aan personen en organisaties die zich niet aan de wet houden. RAI Amsterdam is bij overtredingen dus strafbaar en zal boetes waar mogelijk doorbelasten aan organisaties of individuen. Om dit zo veel als mogelijk te voorkomen, zullen wij rokers actief attenderen op het rookbeleid. Daarnaast rekenen wij op ieders medewerking!


Is er een garderobe?

Ja. Tegen betaling van € 2,00 kan een jas in de garderobe achterlaten worden.


Is er een tassen-, trolleybewaarservice en/of zijn er kluisjes/lockers?

Ja. De kosten bedragen € 4,00 per tas of trolley. Tevens zijn lockers/kluisjes aanwezig. Locaties van de bewaarservice en kluisjes zijn te vinden op de plattegrond.


Zijn er in RAI Amsterdam ook pinautomaten aanwezig?

In de entrees van het RAI complex, zijn pinautomaten/geldautomaten aanwezig van ABN AMRO en ING. Bij de informatiebalies in de diverse entrees kan geïnformeerd worden naar de exacte locaties waar geld kan worden opgenomen. TIP: pin van tevoren en voorkom lange wachtrijen bij de pinautomaat/geldautomaat.


Welke catering mogelijkheden zijn beschikbaar?

RAI Amsterdam biedt een grote hoeveelheid cateringmogelijkheden aan voor exposanten en bezoekers. Voor ieder wat wils, van Aziatisch tot Westers eten.


Waar kunnen we iets eten of drinken?

Verspreid over de hele beurscomplex zijn er cateringpunten aanwezig.


Is er gratis wifi beschikbaar voor bezoekers?

In de entrees en restaurants is gratis wifi aanwezig.


Kan ik mijn baby ergens verschonen en voeden? Kan ik ergens rustig en afgeschermd kolven?

Ja. Dit kan in de Baby Care Lounge. De Baby Care Lounge is voorzien van drie comfortabele zitplaatsen, een verschoonmeubel met twee aankleedkussens, een box, een koelkast en een wastafel met warm en koud water. De toegang tot de Baby Care Lounge wordt met sleutels beheerd en is van binnen af te sluiten met een cilinderslot. De sleutel is verkrijgbaar bij Receptie D op de begane grond van het Elicium entree D en dient na gebruik hier ook weer teruggebracht te worden. Er zijn geen kolfapparaten beschikbaar, deze dient men zelf mee te nemen.


Kan er eten of melk opgewarmd worden?

In de voedingsruimtes is een magnetron aanwezig.


Is er kinderopvang aanwezig?

Nee.


Is er een gebedsruimte aanwezig?

Ja er is een gebedsruimte. De gebedsruimte beschikt over een wasruimte en twee aparte cabines waar mensen van alle religies rustig kunnen bidden of mediteren. De gebedsruimte is altijd open en bereikbaar via Entree D op niveau -1. De twee cabines waarin mensen kunnen bidden en/of mediteren zijn, per cabine, afsluitbaar vanaf de binnenkant.


Het antwoord op mijn vraag staat er niet bij

Voor algemene vragen en vragen over tickets en registratie, kun je contact met ons via registreer@rai.nl.