Per auto en motor

RAI Amsterdam ligt aan de ringweg A10 (afslag 9) en beschikt over ruime parkeerfaciliteiten onder en rondom het gebouw. Tijdens grote evenementen adviseren wij zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer.

 • Vanuit de richting Rotterdam / Den Haag
  Via de A4 richting Amsterdam, voorbij Schiphol Airport. Na ongeveer 10 km neem de afslag 9. Bij de stoplichten ga naar rechts en volg de borden die de route aangeven naar de parkeergarages.
 • Vanuit de richting Utrecht / Amersfoort
  Volg de borden A10 Den Haag en neem de afslag 9. Bij de stoplichten aangekomen, ga naar rechts en volg de borden die de route aangeven naar de parkeergarages.

Als uitgangspunt met de routeplanner navigeren naar: Europaplein 22, 1078 GZ Amsterdam. De 'P-RAI' borden zijn echter leidend. We adviseren om zo’n 15 kilometer voor de RAI uw navigatie uit te zetten en de aanwijzingen op de borden te volgen.
Tijdens grote evenementen volg de P-RAI borden langs de snelweg naar één van de parkeerterreinen aan de rand van Amsterdam en rijdt een gratis pendelbus naar de RAI.

Parkeren

RAI Amsterdam beschikt over ruime parkeerfaciliteiten onder en rondom het gebouw. Tijdens grote evenementen worden ook de parkeerterreinen aan de rand van Amsterdam ingezet (volg de borden P-RAI). Bezoekers wordt geadviseerd gebruik te maken van het openbaar vervoer. NS Station RAI ligt op een loopafstand van ongeveer vijf minuten.

 • Tarieven
  Tijdens de Huishoudbeurs hanteert RAI Amsterdam een parkeertarief per dag. Het tarief bedraag € 20,00 per dag.
  Motoren parkeren gratis in de parkeervakken voor motoren buiten de parkeergarage.
 • Betalen
  Bij het inrijden van de RAI parkeergarage wordt het kenteken van de auto gelezen door een camera. Bij de parkeerautomaat moet het kenteken van de auto ingevoerd worden. Na betaling wordt er geen parkeerkaart uitgegeven. Bij de uitgang wordt het kenteken opnieuw gelezen waarna de slagboom automatisch opent. Mocht er een kwitantie van de betaling nodig zijn, dan kan dit aangeven worden bij de parkeerautomaat.
 • Parkeerplaatsen voor mindervaliden
  Mensen die in het bezit zijn van een officiële Europese Gehandicaptenparkeerkaart (GPK) kunnen parkeren op speciale parkeerplekken. De RAI beschikt over een aantal mindervaliden parkeerplekken, mochten deze al bezet zijn dan zal een parkeerwachter helpen een geschikte parkeerplek te vinden. Deze plekken bevinden zich dicht bij de uitgang naar het complex. Mindervaliden betalen het reguliere RAI parkeertarief.
 • Maximale doorrijhoogte van parkeergarages
  1,90 meter, voertuigen hoger dan 1,90 en lager dan 2,70 kunnen in de P4 garage parkeren.