Recepten Hapjes Gebak & nagerecht

Zelf ijsjes maken: 4 recepten

vrijdag, 21 juni 2019

Heerlijk die hoge temperaturen die worden verwacht, maar warm krijg je het er soms wel van. Een (zelfgemaakt) ijsje om even af te koelen gaat er dan ook wel in. Met deze 4 recepten maak je in een handomdraai de lekkerste en (gezondste) ijsjes in town!

En ja, de verleiding is groot om al die heerlijke ijsjes zelf op te eten, maar deze homemade ijsjes zijn ook een verfrissende en leuke traktatie voor de gasten of kinderen.

Smoothie-ijsjes

Wat heb je nodig?

  • 4 ons aardbeien
  • 4 ons frambozen
  • 4 ons blauwe bessen
  • een kwart griekse yoghurt
  • een kwart melk
  • Je favoriete granola
  • Een klein beetje honing voor de echte zoetekauw

Hoe maak je het?

Kook al het fruit zo’n 10 tot 12 minuten in een pannetje op een zacht vuurtje en roer het regelmatig door. Haal het fruit van het vuur als het is ingedikt en laat het hierna afkoelen tot kamertemperatuur. Pak een grote kom en doe hier de Griekse yoghurt, melk en eventueel de honing in en roer dit door totdat ook dit een dik geheel wordt. Let er wel op dat het niet té dik wordt en je de mix nog wel in de bakjes kunt gieten. Nu heb je alle benodigde ingrediënten klaar voor gebruik! Doe een beetje van alles - de mix, het fruit en de granola - in de ijsvormpjes. Tik de vormpjes een aantal keer tegen het aanrecht zodat alle luchtbellen eruit zijn. Doe het stokje in de ijsjes en vries de ijsjes voor minimaal 6 uur in. Enjoy!

Limonadeijsjes

Wat heb je nodig?

  • Water
  • Limonade
  • Favoriete stukjes rood fruit

Hoe maak je het?

Makkelijk, goedkoop en snel, dat zijn deze limonade-ijsjes! Maak je favoriete limonade klaar, giet deze in de ijsvormpjes en stop daarna het rode fruit erbij. Stop de ijsjes minimaal 6 uur in de vriezer en klaar is Kees! 

Mango Chia-ijsjes

Wat heb je nodig?

  • 3 mango’s
  • 1,5 theelepel Chia zaadjes
  • 10 ons kokosnootwater

Hoe maak je het?

Doe de mango’s en het kokoswater in de blender en mix het tot één geheel. Roer daarna de Chiazaadjes er doorheen en vul daarna ijsvormpjes met het mengsel. Stop het ijstokje in de vormpjes. Nu volgt het moeilijkste gedeelte; 6 uur wachten totdat ze goed bevroren zijn! :)

Frambozen cheesecake yoghurtijsjes

Wat heb je nodig?

  • een klein beetje magere roomkaas
  • 1/3 kopje gewone, niet-vette Griekse yoghurt
  • 1/3 kop melk
  • 1/3 kopje poedersuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1/2 glas verse frambozen
  • 1/3 kopje amandelmeel
  • 1 eetlepel kokossuiker of bruine suiker
  • 1 eetlepel gesmolten kokosolie of boter

Hoe maak je het?

Mix het amandelmeel, kokossuiker en de gesmolten kokosolie in een kleine kom totdat het een kruimelige textuur krijgt. Doe de roomkaas, yoghurt, melk, poedersuiker, het vanille-extract en de frambozen in de blender tot het één glad geheel wordt. Giet de mix in de ijsvormpjes en zorg dat je ongeveer één centimeter overhoudt aan de bovenkant van het vormpje. Verdeel de kruimelige mix over de bovenkant en doe het ijsstokje in het vormpje. Stop ook deze ijsjes weer minimaal 6 uur de vriezer en geniet vervolgens je overheerlijke cheesecake-ijsjes kan gaan genieten!

Bron: Pinterest