Recept: zalm pakketje met venkel, dille en kappertjes
Recepten Hoofdgerecht

Zalm pakketje met venkel uit de oven

maandag, 7 december 2020

Makkelijker dan je denkt, en een heerlijk resultaat. Dit zalmpakketje met venkel is zowel heerlijk in de zomer als knus voor een winters diner.

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 moten zalm (of een groot stuk van ong. 600-700 gram)
  • 2 venkelknollen
  • 5-10 takjes verse dille
  • 3-4 eetlepels kappertjes
  • 1-2 eetlepel olijfolie
  • 1 citroen (gehalveerd)
  • Peper
  • Zout
  • Aluminiumfolie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrische oven)
  2. Snijd de onderkant, het groen en de toppen van de venkelknollen en leg apart
  3. Snijd de venkel vervolgens in plakken van ongeveer 1 cm
  4. Leg de venkelplakken op het aluminiumfolie (schenk beetje olijfolie op)
  5. Hak de dille, venkeltoppen en kappertjes fijn.
  6. Mix het groene mengsel met de olijfolie en knijp wat citroensap eroverheen. Voeg naar smaak peper en zout toe
  7. Schep het groene mengsel op de zalmmoot
  8. Leg de zalmmoot bovenop de venkel en vouw het aluminiumfolie dicht tot een pakketje
  9. Laat het pakketje (of de pakketjes) zo'n 20-30 minuten in de oven garen

Wees voorzichtig bij het openen van het pakketje, er kan hete stoom uitkomen. Deze zalm met venkel uit de oven is heerlijk om te serveren met aardappeltjes, of voor een feestelijkere variant, met pommes duchess (aardappeltoefjes). Eet smakelijk!