Hoofdgerecht
donderdag, 16 september 2021

Vegetarische andijviestamppot van zoete aardappel

Deze andijviestamppot is lekker en gezond! De stamppot is vegetarisch, bevat cashewnoten, appel en kerrie. Dit is weer eens iets anders dan de standaard stamppot met aardappelen, andijvie en spekjes.

Zoete aardappel in plaats van gewone aardappel

De zoete aardappel is geen familie van de aardappel, ondanks de naam wel doet denken. De zoete aardappel is een wortel gewas en behoort tot de windefamilie. In tegenstelling tot de aardappel bevat de zoete aardappel inuline in plaats van zetmeel. Inuline verteerd langzamer dan zetmeel en is daarmee een gezonder alternatief.

Tot slot voegen we noten en appel toe aan de andijviestamppot waarmee we een verscheidenheid aan voedingsstoffen creëren.

Dit heb je nodig

  • Zoete aardappel
  • 1 krop andijvie
  • 1 eetlepel kerrie
  • 30 gram roomboter
  • 2 appelen
  • Peper en zout
  • 100 gram ongezouten cashewnoten
  • Zo maak je 'm

    Stap 1: Schil de zoete aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze in 8 minuten gaar.
    Stap 2: Snijd ondertussen de andijvie in reepjes en was ze goed.
    Stap 3: Bak 1/3 van de andijvie in een pan met kerrie en laat slinken.
    Stap 4: Schil de aardappel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.
    Stap 5: Stamp de zoete aardappel met de roomboter en voeg een beetje peper en zout toe.
    Stap 6: Roer de geslonken en de rauwe andijvie door de aardappelpuree.
    Stap 7: Schep nu de appelblokjes en de cashewnoten door de stamppot.

    Variatietip

    Garneer met verkruimelde geitenkaas.

    Eet smakelijk!

    Ontvang de leukste info & tips rechtstreeks in je mailbox!