Recepten Hoofdgerecht

Soto ajam (Indonesische kippensoep)

dinsdag, 19 september 2017

‘Simpel, Aziatisch gerechtje’

Dit heb je nodig (voor 4 porties):

- ½ liter kippenbouillon

- 20 gram blaadjes selderij

- 50 gram taugé

- 200 gram kipfilet

- 1 teentje knoflook

- 1 tl gember

- 2 el limoensap

- 2 el soto ajam kruidenpasta (bijvoorbeeld van de Toko)

- 2 bakjes 1 minuut basmati rijst (bij elkaar 300 gram)

- 2 eieren

- 2 bosuitjes

Zo maak je het:

1. Snijd de bosuitjes en kipfilet in reepjes en de knoflook en gember in kleine stukjes. Zet een pan op om de eitjes te koken.

2. Doe de bouillon, selderij, kip, knoflook en de kruidenpasta in een pan en breng het op een laag vuurtje aan de kook.

3. Zet het vuur uit en voeg de limoensap en gember toe en plaats de deksel weer op de pan.

4. Bereid de rijst zoals beschreven op de verpakking.

5. Verdeel de taugé en de rijst over 4 kommen en voeg de soep toe. Voeg aan ieder kommetje een half ei toe en garneer het gerecht met stukjes bosui. Geniet ervan!

Deze soep is ook erg lekker: Brocollisoep