Recepten Hoofdgerecht Lunch

Skinny tomaten basilicum soep

donderdag, 29 oktober 2015

Het is weer Happy & Healthy Recipe Day met vandaag: Skinny tomaten basilicum soep!

Wat heb je nodig?:

  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 kleine ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 1 theelepel boter
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 500 ml water
  • 2 kipbouillon blokjes
  • 200 gram philadelphia creamcheese light
  • 1 theeleper agavesiroop
  • 15 gram verse basilicum (fijngesneden)
  • Theelepel oregano
  • Zout en peper

Bereidingswijze:

Doe de bleekselderij, ui en knoflook in de keukenmachine(of blender) en pureer het. Smelt de boter in een grote soeppan, giet het mengsel uit de keukenmachine in de pan en zet het op een matig vuur gedurende 10 minuten. (Maak de keukenmachine nog niet schoon!) Voeg het water, de tomaten, de bouillonblokjes, de fijngesneden basilicum en oregano toe, breng dit aan de kook en roer af en toe. Doe de deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat het 15 minuten sudderen en roer er af en toe doorheen. Giet de helft van de soep in de keukenmachine en voeg hierbij de cream cheese toe. Voeg dit weer bij de soep en voeg als laatste de agave toe en naar smaak wat peper en zout. Roer het nog even door en tast toe!

Eet smakelijk!!