Recepten

Recept red velvet cake

donderdag, 19 november 2020

Op zoek naar een makkelijk en goed recept voor een Red Velvet Cake? Met dit recept gaat het zeker lukken.

Wat heb je nodig?

  • 600 gram suiker
  • 6 eieren
  • 250 gram boter
  • 2 eetlepels rode voedingskleurstof
  • 3 eetlepels cacaopoeder
  • 375 gram bloem
  • 250 ml karnemelk
  • 1 theelepel vanille extract
  • ½ theelepel zout
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 eetlepel azijn
  • 400 gram roomkaas (glazuur)
  • 350 gram witte chocolade (glazuur)
  • 250 gram boter (glazuur)

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 170 graden. Klop de boter samen met de suiker en mix 1 voor 1 de eieren er door. Voeg het zout en de vanille-extract toe en roer door. Meng in een bakje de cacaopoeder met de rode kleurstof en voeg dit bij het botermengsel. Voeg vervolgens de bloem en de karnemelk toe en mix het tot een glad beslag. Meng de bakpoeder samen met de azijn en giet dit direct bij het beslag. Verdeel het beslag over 2 ingevette bakvormen met een doorsnede van 24 centimeter, zet dit ongeveer 35 minuten in de oven. Maak in de tussentijd de frosting door de witte chocolade te laten smelten. Als de chocolade gesmolten is laat het dan afkoelen tot kamertemperatuur. Mix de boter glad, voeg vervolgens de roomkaas toe en mix dit tot een glad mengsel. Voeg nu de vloeibare chocolade toe. Controleer na 30 minuten of de cake gaar is. Je kunt hiervoor een satéprikker gebruiken. Laat de cake afkoelen. Sluit af met het leukste gedeelte! Vul de cake, door op de eerste laag frosting te smeren. Leg daar bovenop de andere cake en smeer vervolgens de hele cake in met de resterende frosting. 

Eet smakelijk!

Dit vind je vast ook lekker:

- Recept: zelf donuts maken

- Zelf ijsjes maken

- IJsblokjes met een smaakje