Recepten Gebak & nagerecht

Recept: Bieten-chocoladebrownies

woensdag, 17 oktober 2018

Een brownie waar je je niet schuldig over hoeft te voelen… Dat klinkt niet alleen gezond, dat is het ook! En true, op het eerste gezicht lijkt het een rare combinatie…maar we beloven je dat deze brownie net zo lekker smaakt als een ‘’normale’’ chocolade brownie.

Wat heb je nodig?

  • 5 el water

  • 2 el gebroken lijnzaad

  • 500 g gekookte bietjes

  • 100 g pure chocolade

  • 75 ml olijfolie

  • 120 ml ahornsiroop

  • 100 g speltbloem

  • 2 tl bakpoeder

  • 3 el cacaopoeder

  • 2 tl vanillearoma

  • 250 g plantaardige yoghurt soja ongezoet

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng het water met het lijnzaad en laat het 5 minuten staan. Schil de bietjes, snijd ze in stukjes en pureer met de staafmixer. Houd 1 el bietenpuree apart. Verwarm de olie in een pan maar laat het niet te heet worden. Breek de chocolade in stukjes, haal de olie van het vuur en laat de chocolade erin smelten. Meng de ahornsiroop, het lijnzaad en de bietenpuree erdoor. Zeef de bloem, bakpoeder en cacao boven een kom, meng het bieten-chocolademengsel en vanillearoma erdoor. Schenk het beslag in de ingevette vorm, bak het ongeveer 40 minuten in het midden van de oven. Als de brownies klaar zijn laat je ze 5 minuten afkoelen. Haal de bakvorm eraf en laat ze nog even verder afkoelen. Meng de rest van de ahornsiroop door de plantaardige yoghurt en swirl met een satéprikker de rest van de bietenpuree erdoor. Als laatste snijd je de brownies in stukken en doe je er wat bietenroom overheen. Eet smakelijk!