Gebak & nagerecht Lunch Ontbijt Recepten

Ons recept voor bananenbrood: makkelijk & gezond!

donderdag, 12 maart 2020

Als je zin hebt in wat zoets en ook nog een beetje gezond is dan is dit recept perfect voor jou. Voor het maken van het bananenbrood heb je maar 6 ingrediënten nodig. Het is zo gedaan, en schuif je zo de oven in.

Wat heb je nodig?

-180 gram speltbloem
-Een half zakje bakpoeder
-Kaneel
-4 Rijpe bananen
-3 Eieren
-3 dadels

Ook heb je nog een cakevorm, kom en een keukenmachine.

Bereiding

  1. Verwarm als eerst je over voor op 180 graden.
  2. Week de dadels voor ongeveer 5 minuten in een bakje warm water zodat deze wat zachter kunnen worden. Haal hierna de pitten eruit en snij de dadels in stukjes.
  3. Doe de eieren, dadels, 3 bananen en een snufje kaneel in de keukenmachine. Mix dit tot het een glad beslag is. Giet dit daarna over in een kom en schep met een spatel het speltbloem en bakpoeder er doorheen.
  4. Als dat goed gemixt is kan je het beslag in de cakevorm gieten. De vierde banaan kan je halveren of in plakjes snijden en boven op het beslag leggen als garnering voor deze de oven in gaat.
  5. Bak het brood ongeveer 50 minuten in de oven. Je kan na de 50 minuten even testen met een prikken of het bananenbrood gaar is.

Enjoy

Tip! Je kunt verschillende dingen toevoegen aan je bananenbrood zoals noten, rozijnen en fruit. Of pure chocoladenibs!

Ook lekker:

- Apple-crumble, maar dan gezond
- Lekker zoet! Maak een hartjescake
- Zo maak je de lekkerste (en makkelijkste!) mocktails