Recepten Gebak & nagerecht

Raw brownie

woensdag, 19 augustus 2015

Wat heb je nodig?:

  • 250 gram Medjool dadels (zonder pit)
  • 200 gram pecannoten of walnoten (beiden kan ook)
  • 50 gram rauwe cacao
  • 50 gram kokossnippers (plus voor over de brownies)
  • 3 el rauwe honing of agavesiroop
  • 2 el water
  • Snufje Himalayazout

Bereiding:
Maal de noten fijn in een hakker of keukenmachine. Voeg de ontpitte dadels toe en maal nogmaals fijn tot het één geheel is (kan ook met een staafmixer). Voeg vervolgens de rauwe cacao, de honing of agavesiroop, de kokos en het zout toe in de keukenmachine. (met een lepel kan ook) Doe het water erbij zodat het iets smeuïger wordt. Bekleed een ovenplaat of brownieplaat met bakpapier. Leg het browniemengsel op de plaat en druk plat totdat je een mooie vierkante brownie krijgt met een dikte van ongeveer 2 cm. Zet de plaat vervolgens twee uur in de koelkast. Bestrooi de brownies met kokossnippers en smullen maar!

*Je kunt de rauwe brownies in een afgesloten trommel vijf dagen in de koelkast bewaren.