Ontbijt
zondag, 23 oktober 2016

Pesto - quinoa ontbijt

Wat heb je nodig?
- 2 grote eieren
- 2 kopjes gekookte quinoa
- ½ avocado
- ¼ kop eigengemaakt pesto (zie bereiding hieronder)
- 2 eetlepels hennepzaad
- 1 eetlepel chia zaden

Voor de pesto:
- 2 kopjes verse basilicumblaadjes
- 1 kopje verse boerenkool bladeren
- ¼ kopje voedingsgist
- ¼ kopje pijnboompitten
- 1 grote teen knoflook
- 3-4 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel citroensap
- Peper en zout

Hoe maak je het?
1. Start met het toevoegen van de eieren in een pan met 1 centimeter water op de bodem.
2. Breng het water aan de kook, zet een deksel op de pan en laat het 5-6 minuten sudderen.
3. Terwijl de eieren koken, kun je alle pesto ingrediënten toevoegen in een keukenmachine/blender. Mix het tot een glad geheel.
4. Wanneer de eieren zijn gekookt, laat ze schrikken onder een koude kraan om het kookproces te stoppen. Laat staat in een kom met koud water gedurende 5 minuten.
5. Bereid uw ontbijt voor, voeg 1 kopje quinoa, de helft van de avocado in dunne plakjes en de helft van de pesto toe in een kom.
6. Pel de eieren en snij ze vervolgens door de helft. Voeg de eieren, samen met de helft van de hennep- en chia zaden, toe aan de kom.
7. Breng het op smaak met peper en zout. Enjoy!

Ontvang de leukste info & tips rechtstreeks in je mailbox!