Recepten Lunch Hoofdgerecht Hapjes

Mexicaanse tomatensoep

dinsdag, 31 januari 2017

Ingrediënten

1 zak paprikamix
300 gr mais
400 gr kidneybonen
92 gr tomatensoep
2 tl gerookte-paprikapoeder
1½ liter heet water
50 gr cheddar
250 gr gerookte kipfiletreepjes
50 gr tortillachips

Bereiding

1. Halveer de paprika’s en verwijder de steelaanzet en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes en halveer. Laat de mais uitlekken. Doe de kidneybonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Doe de paprika, mais en kidneybonen samen met de inhoud van het pakje tomatensoep en het paprikapoeder in een soeppan met het hete water. Breng op hoog vuur aan de kook. Draai het vuur laag en laat 10 min. op laag vuur zachtjes koken. Roer regelmatig.
2. Rasp ondertussen de cheddar. Voeg de kip toe aan de soep en verwarm nog 2 min. Verdeel de soep over de diepe borden, bestrooi met de kaas en serveer met de tortillachips.