Recepten Hoofdgerecht Lunch

Mexicaanse quinoa salade

dinsdag, 18 augustus 2015

Wat heb je nodig? (voor 4 personen):

  • 250 gr quinoa
  • 100 gr chorizo
  • 40 gr cheddar kaas
  • 40 gr tortilla chips
  • 1 rode ui
  • 200 gr kidney bonen
  • 100 gr maïs
  • 100 gr kerstomaatjes
  • 1 avocado
  • Sap van een 1/2 limoen
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereiding:

Quinoa is geen graan, maar lijkt er wel een beetje op. Je kunt het koken of stomen, zoals bij rijst of couscous. Breng de korrels aan de kook in een dubbele hoeveelheid water (ze absorberen twee keer hun eigen gewicht aan vocht), eventueel met een beetje zout of bouillon. Na 12 tot 15 minuten is de quinoa drooggekookt en dus gaar. (Let op: Voordat je de quinoa gaat koken en klaarmaken, is het belangrijk dat je de zaadjes eerst even goed afspoelt met water). Pel de ui en snij deze in halve ringen. Laat de kidney bonen en de maïs uitlekken. Was en halveer de tomaatjes en snij de avocado in blokjes. Snij de chorizo in plakjes en de verse cheddar kaas in kleine blokjes. Als al het vocht opgenomen is, is de quinoa klaar. Roer deze door elkaar met een vork. Voeg het sap van een 1/2 limoen toe, een scheutje olijfolie en wat peper en zout. Voeg alle ingrediënten bij de quinoa salade en meng het door elkaar. Serveer de quinoa salade met de tortilla chips.

Eet smakelijk!!!