Hapjes Recepten

Loempiaatjes

dinsdag, 19 september 2017

'Lekkere en verse snack'

Dit heb je nodig:

  • 1 bakje milde saté boemboe (100 gram)
  • 3 el ongezouten pinda’s
  • 2 el sambal manis
  • 1 el limoensap
  • 1 tl sesamolie
  • 100 gram glasmie
  • 15 gram basilicum
  • 15 gram koriander
  • 125 gram taugé
  • 1 pakje grote garnalen, hoeveelheid naar voorkeur.
  • 1 winterpeen
  • ½ tl vissaus
  • 16 vierkante rijstvellen (22 cm)

Zo maak je het:

  1. Schil en snijd de winterpeen in kleine stukjes. Verwarm de pindasaus (boemboe) en verdun het met 2 el water. Voeg de sambal en 1 el gehakte pinda’s toe.
  2. Bereid de glasmie volgens de verpakking, spoel de mie met koud water af en laat het uitlekken in een vergiet. Snijd de mie in slierten van 4 cm en doe deze in een kom. Voeg de sesamolie toe voor de smaak.
  3. Doe de vissaus, limoensap en stukjes wortel in een aparte kom en meng deze door elkaar.
  4. Vul een diep bord voor de helft met handwarm water. Doe hier een rijstvel in en laat deze 20 seconden weken en leg deze vervolgens op een schoon bord neer.
  5. Leg wat blaadjes koriander en een basilicumblaadje op het rijstvel op de helft van het vel dat het dichtst bij je ligt. Voeg nu ook wat mie, wortel, taugé en garnaaltjes toe. Houd aan beide zijkanten 1 cm vrij, vouw die over de vulling en rol het vel met de vulling vanaf onderen naar boven op.
  6. Maak 16 rolletjes op deze manier, bestrooi ze met de rest van de pinda’s en serveer de loempiaatjes met de saus. Eet smakelijk!