Gebak & nagerecht Recepten

Kokostaartje

dinsdag, 18 augustus 2015

Wat heb je nodig? (voor 8 stuks):

  • 250 gram mascarpone
  • 125 milliliter slagroom
  • 25 gram poedersuiker
  • 2 onbespoten citroenen (rasp & sap)
  • 50 gram geraspte kokos (+ een beetje)
  • 75 gram roomboter
  • 100 gram mariabiscuits (of andere koekjes)

Bereiding:

  • Doe de koekjes, de kokos en de rasp van één citroen in een keukenmachine en maal de ingrediënten tot kruimels.
  • Smelt de roomboter in een pannetje op laag vuur.
  • Voeg de gesmolten roomboter toe aan het kruimelmengsel en mix nog een keer kort door elkaar.
  • Doe acht papieren vormpjes in een muffinvorm.
  • Verdeel het kruimelmengsel over de acht vormpjes en druk het stevig aan met de bolle kant van een theelepeltje.
  • Klop de slagroom met de poedersuiker in een kommetje luchtig.
  • Meng de mascarpone, met de zoete slagroom en het sap en de rasp van één citroen door elkaar tot een soepele massa.
  • Doe een laag van het mascarpone-mengsel bovenop de kruimellaag in de acht vormpjes en laat het geheel minstens een half uurtje in de koelkast of vriezer afkoelen.
  • Serveer de taartjes zonder of met de papieren vormpjes en maak ze af met een beetje geraspte citroen en/of kokosrasp.

TIP: Als je ze goed gekoeld en afgedekt bewaart in de koelkast of vriezer zijn deze taartjes nog dagenlang houdbaar!

Duur: 10 minuten en minimaal 30 minuten afkoelen.