Wat heb je nodig? (voor 8 stuks):
- 250 gram mascarpone
- 125 milliliter slagroom
- 25 gram poedersuiker
- 2 onbespoten citroenen (rasp & sap)
- 50 gram geraspte kokos (+ een beetje)
- 75 gram roomboter
- 100 gram mariabiscuits (of andere koekjes)
Bereiding:
- Doe de koekjes, de kokos en de rasp van één citroen in een keukenmachine en maal de ingrediënten tot kruimels.
- Smelt de roomboter in een pannetje op laag vuur.
- Voeg de gesmolten roomboter toe aan het kruimelmengsel en mix nog een keer kort door elkaar.
- Doe acht papieren vormpjes in een muffinvorm.
- Verdeel het kruimelmengsel over de acht vormpjes en druk het stevig aan met de bolle kant van een theelepeltje.
- Klop de slagroom met de poedersuiker in een kommetje luchtig.
- Meng de mascarpone, met de zoete slagroom en het sap en de rasp van één citroen door elkaar tot een soepele massa.
- Doe een laag van het mascarpone-mengsel bovenop de kruimellaag in de acht vormpjes en laat het geheel minstens een half uurtje in de koelkast of vriezer afkoelen.
- Serveer de taartjes zonder of met de papieren vormpjes en maak ze af met een beetje geraspte citroen en/of kokosrasp.
TIP: Als je ze goed gekoeld en afgedekt bewaart in de koelkast of vriezer zijn deze taartjes nog dagenlang houdbaar!
Duur: 10 minuten en minimaal 30 minuten afkoelen.