Wat heb je nodig?:
Voor de dressing:
- 4 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel sinaasappelschil
- 2 theelepels karnemelk
- 1 theelepel met fijngesneden sjalot
- 2 theelepels witte wijn azijn
- 2 theelepels Dijon mosterd
- Een halve theelepel fijngesneden rozemarijn
- 2 eetlepels sinaasappelsap
- Een snuf zeezout
Doe alle ingrediënten bij elkaar in een kom en roer dit door. Laat dit even staan terwijl je met de salade verder gaat.
Voor de salade:
- 3 sinaasappels
- 1 grote granaatappel
- 100 gram verse spinazie
- Een halve sjalot, fijn gesneden
- Een theelepel verse rozemarijn takjes ter garnering
- Zeezout en peper
Snijd de bovenkant en de onderkant van de sinaasappels. Snijd voorzichtig de schil eraf. Probeer zoveel mogelijk van de witte vliesjes van de sinaasappel te verwijderen. Snijd de sinaasappels in schijfjes van ongeveer een halve centimeter. Doe de spinazie in een kom en giet de dressing erover, meng de dressing goed door de spinazie met je handen. Leg de spinazie op een leuke kerstschaal en leg de schijfjes sinaasappel hier overheen. Besprenkel de salade met de granaatappel en de fijngesneden sjalot stukjes. Doe hierover nog wat zout en peper en leg als laatste de rozemarijn taakjes leuk neer. Eet smakelijk!