Recepten Gebak & nagerecht

Heerlijke pindakoeken met chocolade

woensdag, 30 november 2016

Pindakoeken! Wie kent ze niet? En mocht je niet kennen, shame on you! Een goede reden om de keuken in de gaan want deze heerlijke pindakoeken met chocolade zijn om te smullen!

Wat heb je nodig?

  • 1 groot ei
  • 1 cup romige pindakaas
  • 1 halve theelepel bakpoeder
  • 160 gram bruine suiker
  • Snufje zeezout
  • 115 gram stukjes chocolade
  • 5 gram vanille extract
  • 80 gram havermout

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 175 graden, plaats een plaat in het midden van de oven. Vet een bakblik van 20 x 20 cm in met boter. Klop de pindakaas, bruine suiker, het bakpoeder en zout in een komt op gemiddelde snelheid totdat het een mengsel is. Voeg vervolgens het ei en de vanille toe en meng op een lage stand. Meng hierbij met de hand de chocolade en havermout. Druk het deeg in het bakblik en bak het gedurende 20 minuten in de oven. De koek is klaar als de bovenkant goudbruin is.