Hoofdgerecht

Heerlijke hertenstoofschotel

maandag, 7 december 2020

Ingrediënten voor 4 personen

Wat heb je nodig?
600 gram hertenpoulet
200 gram champignons
6 sjalotten
1-2 winterpeen
3 laurierblaadjes
5 kruidnagels
2 takjes tijm
1 takje rozemarijn
1 eetlepel bloem
200 milliliter rode wijn
800 milliliter wildfond
1 plakje ontbijtkoek
peper en zout

Hoe maak je het?

  1. Verhit in een braadpan een klein beetje boter.
  2. Snijd de hertenpoulet in kleine, eetbare stukjes. Bak de stukjes in de braadpan tot de buitenkant een bruin kleurtje heeft.
  3. Voeg een eetlepel bloem toe en roer goed.
  4. Verwijder de schil van de sjalotten en snijd deze niet. De champignons en wortel kun je snijden in plakjes.
  5. Voeg de groenten, samen met de laurierblaadjes en kruidnagels aan het vlees toe en bak mee voor ongeveer 5 minuten.
  6. Voeg rode wijn toe en blus als het ware het vlees en de groenten. Laat de alcohollucht verdampen.
  7. Voeg de takjes tijm en rozemarijn toe en schenk de wildfond erbij. Leg het plakje ontbijtkoek boven op
  8. Doe vervolgens een deksel op de pan en laat het zo’n 2,5 tot 3 uur stoven op laag vuur. Blijf wel af en toe goed roeren.
  9. Kijk na 2,5 uur of het vlees al gaar is. Is het vlees gaar? Breng het dan op smaak met een beetje peper en zout.

Serveer met heerlijke dikke frites, pommes duchess, of rijst.