Ontbijt Lunch Gebak & nagerecht Recepten

Gezonde havermout ontbijtkoek

woensdag, 14 juni 2017

‘Net zo lekker als gewone ontbijt koek, maar dan gezonder!’

Dit heb je nodig:

- 200 gram havermout (meel)
- 200 gram speltmeel
- 325 ml Alpro Amandel Drink (ongezoet)
- 2 eieren
- 1 eetlepel kaneel
- 2 eetlepels koekkruiden
- 6 eetlepels honing
- 3 eetlepels kokosbloesemsuiker
- 2 theelepels bakmoeder
- Snufje zout

Dit moet je doen:

1. Verwarm de oven voor op 160°C.
2. Bekleed een cakeblik met bakpapier of vet het in met (kokos)olie.
3. Neem een grote kom en klop de eieren, honing en Alpro Amandeldrink door elkaar met een garde of staafmixer.
4. Neem een andere kom en meng daarin: de havermout, speltmeel, kaneel, koekkruiden, kokosbloesemsuiker, bakpoeder en zout.
5. Voeg de kom met ‘droge ingrediënten’ langzaam bij het eimengsel en roer het door elkaar met een staafmixer. Let op, het is een stevig beslag (niet vloeibaar)!
6. Giet het beslag in het bakblik.
7. Bak de ontbijtkoek in de oven tot het mooi goudbruin gebakken is (circa 60 minuten).