Gebak & nagerecht Hapjes Recepten

Gezond chocolade bananenbrood

donderdag, 28 januari 2021

Houd jij ook zo van zoetigheid? Dan moet je zeker eens dit heerlijke recept voor chocolade-bananenbrood maken. Dit bananenbrood is snel gemaakt (15-20 minuutjes) en ook nog eens een tikje gezonder dan andere varianten. Dat wordt genieten van de heerlijke geur die straks uit de oven komt!

Benodigdheden:

  • 3 eieren
  • 100 gram bloem
  • 60 gram havermout
  • 3 grote of 4 kleine bananen (liefst rijpe bananen!)
  • 4 eetlepels cacao, evt
  • eventueel honing en noten zoals walnoten, amandelen enz.
  • amandelschaafsel

Bereidingswijze:
1. Zet de oven op 180 graden en vet ondertussen de cakevorm in.
2. Pureer de bananen fijn met een staafmixer/keukenmachine of prak goed met een vork.
3. Meng de gepureerde bananen door de eieren en voeg vervolgens ook de bloem, cacao en havermout toe. Het is lekker om wat fijngehakte noten aan het beslag toe te voegen. Als je een zoetekauw bent, kun je honing toevoegen aan de cake.
4. Giet het beslag in de cakevorm. Zet het chocolade-bananenbrood voor circa 45-50 minuten in de oven.

Tip! Je kan de cacao ook vervangen door 80 gram gesmolten pure chocolade (min. 70%). Of voor extra verwennen: voeg de gesmolten pure chocolade samen met de cacao aan de mix voor bananenbrood toe! Misschien een iets minder gezonde variant, maar af en toe genieten moet ook kunnen vinden wij.