Hapjes Hoofdgerecht Recepten

Gevulde paprika’s

woensdag, 26 april 2017

‘’Gezond, makkelijk en super lekker!’’

Dit heb je nodig (voor 2 personen):

- 2 grote rode paprika’s
- 250 gr. Rundergehakt (of kipgehakt)
- 1/3 courgette (blokjes)
- 1 ui (in kleine stukjes)
- 1 teen knoflook (in kleine stukjes)
- Parmezaanse kaas
- Italiaanse kruiden

1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Snij de paprika’s doormidden. Verwijder de steel en maak de paprika’s goed schoon. Je hebt dan twee ‘kommetjes’ om te vullen.
3. Zet een wok pan op het vuur en verwarm een eetlepel olijfolie. Bak het gehakt rul en voeg daarna de ui en de knoflook toe. Voeg daarna de ui, de courgette en de Italiaanse kruiden toe.
4. Vul de paprika’s met het gehakt mengsel en bestrooi de paprika’s met kaas.
5. Doe de paprika’s 30min. in de voorverwarmde oven, op een bakplaat.

Tip! Mocht je stevige trek hebben dan kun je de maaltijd aanvullen met wat rijst, quinoa, couscous of een salade.