Recepten Gebak & nagerecht

Chocolade-bananen cake

woensdag, 28 oktober 2015

Het is weer Happy & Healthy Recipe Day! Met vandaag onze guilty pleasure: chocolade-bananen cake.

Wat heb je nodig?:

  • 4 bananen
  • 3 eieren
  • 1 TL vanillearoma
  • 2 EL honing of dadels
  • 50 gram kokosolie
  • 175 gram amandelmeel
  • 75 gram bloem
  • 1 TL bakpoeder
  • 60 gram cacaopoeder
  • 75 gram pecannoten
  • 75 gram chocolade naar keuze

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden
Pureer de banaan in een grote kom, want zo proef je het beter in de cake
Mix hier de eieren, de kokosolie, het vanillearoma en de fijn gemaakte dadels doorheen
Meng in een tweede kom de bloem, het amandelmeel, de bakpoeder en de cacaopoeder. Gedurende het mixen voeg je voorzichtig het bananenmengsel toe.
Gebruik 8 tot 10 pecannoten voor later en maak de rest grof. Samen met de grof gemaakte chocolade naar keuze voeg je dit bij de rest.
Tip: je kan eventueel rozijnen erbij voegen voor extra flavour.
Giet het beslag in een vorm van 30cm en strooi daar de overgebleven pecannoten overheen en strijk de cake glad.
Zet de cake nu 45 tot 50 minuten in de over en laat de bovenkant mooi bruin worden. Hierna kun je heerlijk genieten van deze Guilty Pleasure.

Deze chocoladecake is zonder olie en boter gezonder dan je denkt