Hapjes Lunch Recepten

Bruschetta

maandag, 29 mei 2017

‘Lekker en fris gerechtje’

Dit heb je nodig:

- 1 ciabatta
- 6 tomaten
- 2 teentjes knoflook
- Scheutje olijfolie
- Snufje peper
- Handje verse basilicum

Zo maak je het:

1. Vul een kom met kokend water.
2. Snijd met een mes een kruis aan de onderkant van de tomaten, leg de tomaten een minuut in het warme water en spoel ze af met koud water.
3. Verwijder het velletje van de tomaten en snijd de zaadlijsten eruit.
4. Snijd de tomaten in kleine blokjes en doe deze in een kom.
5. Voeg een scheutje olijfolie toe.
6. Hak de basilicum fijn, snijd de knoflook in kleine stukjes en voeg de basilicum en knoflook bij de tomaten.
7. Voeg een snufje peper toe en roer alles door elkaar.
8. Dek de kom af en laat het geheel minimaal 2 uur in de koelkast intrekken.
9. Snijd de ciabatta en bestrijk beide kanten met een beetje olijfolie. Grill het brood in een pan of oven voor lekker knapperig brood.
10. Verdeel de tomaten mix over de stukjes brood en genieten maar!