Hoofdgerecht Recepten

Bloemkool Speciaal

woensdag, 26 april 2017

‘’Een heerlijke combinatie tussen bloemkool en de klassieke gehaktbal’’

Dit heb je nodig (voor 4 personen):

- 1 bloemkool (schoongemaakt)
- 700 gram runder gehakt
- 300 gram paprika blokjes (groen/rood/geel)
- 10 gram fijngehakte peterselie
- 1 fijngehakte ui
- 1 eetlepel mosterd
- 100 gram kwark
- 2 eieren
- 1 theelepel karwijzaad (gemalen)
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel oregano
- Zout
- Peper
- 200 gram bacon.

Zo maak je het:

1. Snijd een kruis in de steel van de bloemkool.
2. Kook de volledige bloemkool in gezouten water in 8-10 minuten bijtgaar.
3. Laat de bloemkool afkoelen en doe ondertussen het gehakt met alle andere ingrediënten (behalve de bacon) in een grote kom.
4. Prak alles door elkaar met een vork.
5. Zet de afgekoelde bloemkool in een ovenschaal en verdeeld de gehakt mix eroverheen.
6. Druk de gehaktmix stevig aan totdat de hele bloemkool is bedekt met een gehakt laag.
7. Bedek de krop nu met plakjes bacon (sla geen stukjes over).
8. Schuif het geheel in een voorverwarmde oven (60 min. bij een oven op 180 graden).
9. Als de bacon knapperig glanst is het taartje klaar.
10. Serveer het taartje warm.

Eet smakelijk!