Recepten Hoofdgerecht Lunch Ontbijt

Nationale pannenkoekendag: 5x de lekkerste pannenkoekrecepten

vrijdag, 16 maart 2018

Vandaag wordt er voor de 12e keer Nationale Pannenkoekendag gevierd. De dag waarop kinderen pannenkoeken bakken voor ouderen. Een prachtig initiatief en perfect moment om ook thuis een lekkere pannenkoek te serveren. Wil je eens iets anders dan een pannenkoek met suiker, stroop of spek? Wij geven je 5 simpele recepten om mee te variëren. Eet smakelijk!

Pannenkoek Mexicano

Wij houden wel van een beetje spicy. Daarom staat deze pannenkoek regelmatig bij ons op het menu. Het maken ervan is simpel en je kunt hem net zo pittig maken als je wenst.

Wat heb je nodig?

  • pannenkoeken
  • 300 gram gehakt
  • mais
  • kidneybonen
  • tacokruiden
  • ijsbergsla
  • tomaat
  • guacamole
  • zure room
  • geraspte kaas
  • koriander

Hoe maak je het?

Bak de pannenkoeken volgens recept. Vervolgens bak je het gehakt rul met de tacokruiden, voor wat extra smaak kun je nog een uitje en wat knoflook toevoegen. Voeg de mais en kidneybonen toe. Houd je van spicy? Voeg dan nog een jalapeño peper toe. Vul je pannenkoek met het gehaktmengsel en garneer met wat sla, tomaat, guacamole en zure room. Extra lekker wordt de pannenkoek met wat geraspte kaas en een plukje koriander.

Pannenkoek met geitenkaas en pijnboompitten

Deze pannenkoek is prima te serveren tijdens de lunch of op een feestje. Voor een leuke twist kun je de pannenkoek na bereiding oprollen en in stukjes snijden en versieren met vlaggetjes of vrolijke prikkertjes.

Wat heb je nodig?

  • pannenkoeken
  • geitenkaas
  • honing
  • pijnboompitten
  • rucola
  • italiaanse kruiden

Hoe maak je het?

Bak de pannenkoeken volgens recept. Vul de warme pannenkoeken vervolgens met geitenkaas, honing, rucola en pijnboompitten en garneer met Italiaanse kruiden.

Shoarma Pannenkoek

Zin in een lekkere snack? Dan vind je deze pannenkoek met shoarma vast super smakelijk.

Wat heb je nodig?

  • pannenkoeken
  • shoarmavlees
  • knoflooksaus
  • ijsbergsla

Hoe maak je het?

Bak de pannenkoek volgens recept. Beleg de pannenkoek vervolgens met het gebakken shoarmavlees. Garneer met knoflooksaus en ijsbergsla.

Pannenkoek met vers fruit, ijs en slagroom

Het leuke en lekkere van een pannenkoek is dat hij zowel hartig als zoet belegd kan worden. Deze pannenkoek met fruit en ijs is dan ook één van onze favorieten. Wij serveren hem als dessert maar eigenlijk is ‘ie altijd hartstikke lekker!

Wat heb je nodig?

  • pannenkoeken
  • vers fruit naar wens
  • roomijs
  • slagroom

Hoe maak je het?

Bak een stapel pannenkoeken en laat ze afkoelen. Versier de pannenkoek met vers fruit naar wens. Wij gaan voor blauwe bessen, aardbeien en frambozen. Schep een bolletje erbij en servier het pannenkoekdessert met een toef slagroom. Yummie!

Pannenkoek met banaan en kokos

Zoet maar oh zo lekker, dat is deze pannenkoek met banaan en kokos. Voor een extra zoete bite kun je aan het pannenkoekenbeslag ook nog wat cacaopoeder en vanillesuiker toevoegen.

Wat heb je nodig?

  • pannenkoeken
  • bananen
  • honing
  • gerapte kokos

Hoe maak je het?

Bak de pannenkoeken. Snijd een banaan in plakjes en beleg hiermee de nog warme pannenkoek. Garneer met honing en geraspte kokos.

Wat is jouw favoriete pannenkoek? Wij zijn benieuwd.