Veel innovatie op Huishoudbeurs 2016

maandag, 15 februari 2016

Onder meer de ‘Dash Button’ die je digitale boodschappenlijstje vanzelf aanvult

De grootste consumentenbeurs van Nederland komt er weer aan, de Huishoudbeurs. Dit jaar is het thema Welcome to the Future, waar veel innovaties op het gebied van huishouden en shoppen centraal staan. Samen met o.a. Store of the Future & het Huis van de Toekomst worden diverse innovatieve projecten gepresenteerd. De 71ste editie van de Huishoudbeurs vindt plaats van 20 tot en met 28 februari 2016 in RAI Amsterdam.

Virtual reality
In Store of the Future worden innovaties uitgelicht op het gebied van huishouden en shoppen. Hier ontdekken bezoekers hoe het is om vanuit huis met een virtual reality bril online te shoppen of ervaren ze met behulp van de Echo dat alles met hun stem geregeld kan worden. Door tegen de Echo te praten, beantwoordt hij vragen, zet afspraken in de agenda of zet apparatuur aan of uit.

Fiets met sensor voor dode hoek
Van Hawks laat op de Huishoudbeurs zien dat fietsen nog gemakkelijker kan. Op deze fiets zit een sensor in het achterwiel voor de dode hoek en is de ketting onbreekbaar. Daarbij is er een speciale app voor de fiets, met navigatie. ‘Wie het laatste product uit de kast pakt, moet het op het boodschappenbriefje schrijven?’ Een bekende uitspraak, maar die helaas niet altijd word nageleefd. De Dash Button is daar de oplossing voor, met een druk op de knop, die gekoppeld is aan een product, wordt het automatisch op het digitale boodschappenlijstje gezet.

Naast de vele innovaties zijn er ook veel nieuwe producten te vinden dit jaar bij de Huishoudbeurs. Zo komt L’Oyé Cosmetics met hun eerste permanente make-up, laat Guido Gusto de eerste mop met een geïntegreerd waterreservoir zien en heeft Piggy Clean een spons waarmee je snel, hardnekkige vlekken kan verwijderen. Je auto schoonmaken zonder krassen is nog nooit zo makkelijk geweest!

Huis van de Toekomst
Natuur & Milieu is de duurzame partner van RAI Amsterdam en is op de Huishoudbeurs aanwezig met het ‘Huis voor de Toekomst’. Natuur & Milieu wil met het duurzame huis de bezoekers bewust maken van de voordelen van energiebesparing en hen inspireren duurzame woonkeuzes te maken. Het huis is o.a. voorzien van zonnepanelen, spouwmuurisolatie, energiezuinige apparatuur (wasmachine, TV, stofzuiger), duurzame meubels en in de tuin staan bij-vriendelijke planten.

Praktische informatie Huishoudbeurs 2016
Van 20 t/m 28 februari 2016 vindt de Huishoudbeurs plaats in RAI Amsterdam. Hoofdsponsoren van de beurs zijn Miss Etam en Leaseplan. De beurs is dagelijks geopend van 11.00 tot 18.00 uur, op donderdag 25 en vrijdag 26 februari van 11.00 tot 22.00 uur. Festival Fantastique (hal 2) en Happy & Healthy (Elicium) zijn dagelijks geopend vanaf 10.00 uur. Meer informatie:www.huishoudbeurs.nl.