Van bezoeker Huishoudbeurs tot internationaal topmodel

woensdag, 25 februari 2015

Topmodellen Muna, Kiki Willems en Lee Kelters lopen prestigieuze modeshows voor Calvin Klein, Saint Laurent en Jill Sander, maar zijn nog maar een jaar geleden ontdekt op de Huishoudbeurs tijdens The Model Convention. Aanstaande zondag 1 maart 2015 is het weer zover. Tijdens de laatste dag van de Huishoudbeurs komen 40 (inter)nationale modellenscouts bijeen in Amsterdam RAI op zoek naar nieuw- en bestaand modellentalent tijdens The Model Convention.

Dagje uit krijgt onverwachte wending

Honderden verwachtingsvolle kandidaten kunnen zich deze week tijdens de Huishoudbeurs voorbereiden met Mariana Verkerk, dé specialist van de catwalk tijdens een catwalkworkshop, om vervolgens mee te doen aan het serieuze modellen evenement op zondag 1 maart. Voor beursmanager Nicole Mengerink is de samenwerking met The Model Convention sinds 2011 een mooie toevoeging aan het aanbod van de Huishoudbeurs: “Het spreekt tot ieders verbeelding om totaal onverwachts ontdekt te worden als model, als je lekker met je vriendin aan het shoppen bent op de Huishoudbeurs. En dat is wat we nu hebben gezien met de jonge meiden die tijdens de Huishoudbeurs hebben meegedaan en internationaal zijn doorgebroken”.

Verhaal achter topmodel

Topmodel Muna kwam samen met haar ouders op 3-jarige leeftijd vanuit Somalië naar Nederland op zoek naar een betere toekomst en woonde toen in een asielzoekerscentrum. Muna groeide op in Hoorn en volgde een opleiding tot doktersassistente tot ze 24 februari 2014 zonder enige ervaring deelnam aan The Model Convention tijdens de Huishoudbeurs. Vorige week liep de 19- jarige na een turbulent jaar exclusief de show van Calvin Klein tijdens de New York Fashion Week.

Toegang

Een toegangskaart voor The Model Convention kost € 99,- en vindt plaats op 1 maart 2015 tijdens de Huishoudbeurs. Dit is inclusief gratis catwalkworkshop van Mariana Verkerk, ook tijdens de Huishoudbeurs (21 februari - 1 maart), deelname aan The Model Convention en toegang voor een begeleider op 1 maart. Toegangskaarten kunnen besteld worden via www.themodelconvention.com of www.huishoudbeurs.nl.

The Model Convention

The Model Convention is de enige organisatie in Europa die meisjes en jongens in de leeftijd van 13 t/m 30 de gelegenheid biedt zich te presenteren aan dé agenten van topmodellen zoals Kate Moss, Naomi Campbell of Cara Delevingne. Modellen scouts van de meest gerenommeerde modellenbureaus uit Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Japan, Groot Brittannië en de VS gaan tijdens The Model Convention op zoek naar nieuwe gezichten. The Model Convention is een concept van Model Scouts Network van Mariana Verkerk en Mauritz Briët.

Huishoudbeurs

De Huishoudbeurs is het gezelligste dagje uit van het jaar. In de afgelopen jaren wordt de Huishoudbeurs door gemiddeld een kwart miljoen vrouwen bezocht en is het echt een lifestyle event geworden. Van 21 februari tot en met 1 maart 2015 vindt de Huishoudbeurs plaats in Amsterdam RAI. Tijdens haar 70e editie lanceert de Huishoudbeurs ook het kleurrijke Azië Pasar Malam Festival. Tegelijkertijd met de Huishoudbeurs wordt de Negenmaandenbeurs (25 februari tot en met 1 maart) gehouden in Amsterdam RAI. Meer informatie over de Huishoudbeurs is te vinden op: www.huishoudbeurs.nl. De Huishoudbeurs is ook te volgen op Twitter @huishoudbeurs en www.facebook.com/Huishoudbeursrai.