Bezoeker geeft meer uit tijdens 70e editie Huishoudbeurs

Bezoeker geeft meer uit tijdens 70e editie Huishoudbeurs

 

Tijdens de jubileum editie van de Huishoudbeurs gaven bezoekers gemiddeld 120 euro uit. Dit is een stijging van 20% ten opzichte van 2014. De beurs was een feest met veel cadeaus, eten, drinken, optredens en verrassingen. Op bijzondere wijze is er teruggeblikt op 70 jaar Huishoudbeurs en het Azië Pasar Malam Festival gaf de beurs een kleurrijk gezicht. ‘De moeder der beurzen’ trok de afgelopen negen dagen duizenden enthousiaste bezoekers. De volgende Huishoudbeurs wordt van 20 tot en met 28 februari 2016 gehouden in Amsterdam RAI.

Uit de voorlopige resultaten van het onderzoek, gehouden onder Huishoudbeursbezoekers, is gebleken dat de gemiddelde bezoeker 120 euro heeft uitgegeven bij exposanten. Dit is een stijging van 20% ten op zichte van vorig jaar. Verder blijkt uit het onderzoek dat 94% van de bezoekers komt voor een gezellig dagje uit. De gemiddelde bezoekduur was 6 uur, de gemiddelde grootte van het gezelschap was 2,9 personen en er is 20.000 kg kleding opgehaald voor hulporganisatie Zending over Grenzen. De 70e editie trok de afgelopen negen dagen maar liefst 243.768 bezoekers en laat een duidelijke stijging zien van de bezoekersaantallen ten opzichte van vorig jaar. Ook de Negenmaandenbeurs, die gelijktijdig met de Huishoudbeurs werd gehouden, verliep succesvol. Het evenement werd op woensdag 25 februari geopend door Lieke van Lexmond met een babydisco.

Trotse beursmanager

“We zijn heel tevreden met deze positieve resultaten. Ruim 6.000 jonge vrouwen tussen de 15 – 25 jaar waren aanwezig tijdens de tweede editie van het Beauty Fashion Friends Event. Het jonge vrouwen event dat plaatsvond tijdens het eerste weekend van de Huishoudbeurs. Daarnaast waren er talloze workshops, optredens, cadeaus en DJ’s bij de entree die het jubileum gevoel compleet maakten. Ook het Azië Pasar Malam Festival, het Huishoudbeurs Museum en het Innovatie Lab maakten deze editie een heel bijzondere Huishoudbeurs”; aldus een trotse Nicole Mengerink, beursmanager Huishoudbeurs.

Off- en online Huishoudbeurs

Hoewel de volgende Huishoudbeurs plaatsvindt van 20 - 28 februari 2016 in Amsterdam RAI, kunnen de bezoekers hun hart ophalen tijdens de tweede editie van de online Huishoudbeurs die eind oktober 2015 plaatsvindt.

Meer informatie over de Huishoudbeurs is te vinden op: www.huishoudbeurs.nl. De Huishoudbeurs is ook te volgen op Twitter @huishoudbeurs en www.facebook.com/Huishoudbeursrai en Instagram #huishoudbeurs.

Noot voor redacteuren (niet voor publicatie):
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Brand Marketing: Iris Wevers.

Deel dit artikel

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

blijf op de hoogte »

Nieuwste Video

Meer video's »