NIEUW Huishoudbeurs bezoekers gaan freestylen op het wijntheater

maandag, 28 januari 2019

81% geeft voorkeur aan witte wijn boven rode wijn

Voor het eerst heeft de Huishoudbeurs haar eigen wijntheater, waar dagelijks volop wijn wordt geschonken en workshops worden gehouden. Van een 30 minuten spoedcursus waar diverse druivenrassen geproefd kunnen worden tot een workshop waarbij bezoekers een nieuwe wijntaal gaan ontwikkelen. ‘Oude’ wijn terminologie zoals elegant en notig bouquet worden ingeruild voor ‘een perfect Netflix wijntje'. Huishoudbeurs vindt plaats van zaterdag 16 februari tot en met zondag 24 februari in RAI Amsterdam.

Wijnworkshops

Dat wijn populair is blijkt uit de vele inschrijvingen voor de wijnworkshops die voor het eerst worden gegeven op de beurs. Bezoekers geven zich massaal op om wijnkenner in 30 minuten te worden. Wild Pig wijnen, die geproduceerd worden door een vrouwelijke wijnmaker in het zuiden van Frankrijk, wil niet meer wollig praten over wijn. Zij introduceren op de Huishoudbeurs een nieuwe wijntaal. Bezoekers gaan doormiddel van beelden en termen freestylen en bij elk soort wijn een eigen ‘wordcloud’ maken. Hoe ruikt het? Hoe smaakt het? Wat roept het op? Wat voel je? Wat wil je eten bij deze wijn? Wanneer en met wie wil je ‘m drinken? Met behulp van een applicatie kunnen de dames de wordcloud matchen met de wijn in de winkel.

'Waar mannen elkaar opzoeken in de kroeg met een biertje, komen vrouwen bij elkaar om een wijntje te drinken’. Daar hoort ook een ander jargon bij', aldus Vinologe Barbara Verbeek.

#Dryjanuary toch niet zo populair

70% van de ondervraagden geeft aan niet mee te doen met de populaire dry january en 81% drinkt het liefst een koud glas witte wijn. ‘Met het nieuwe wijntheater en de workshops leren onze vrouwelijke sommeliers de bezoekers op een gezellige en hilarische manier hun wijnkennis bij te spijkeren’, aldus Nicole Babay, beursmanager Huishoudbeurs.

Foodtruck Festival

Bij een goed glas wijn hoort een lekkere (borrel)hap. Naast het wijntheater kunnen bezoekers hun hongerige hart ophalen bij het Foodtruck Festival waar diverse foodtrucks eten verkopen.

Praktische informatie Huishoudbeurs 2019

Van 16 februari tot en met 24 februari 2019 vindt de Huishoudbeurs plaats in RAI Amsterdam. De beurs is dagelijks geopend van 11.00 tot 18.00 uur, op donderdag 21 en vrijdag 22 februari van 11.00 tot 22.00 uur. The Hang-out is dagelijks geopend vanaf 10:00. Pasar Colour Festival is dagelijks geopend vanaf 11.00 - 19.00, donderdag 21 en vrijdag 22 februari van 11.00 - 22.00 en op zondag 24 februari van 11.00 - 18.00.