Huishoudbeurs steunt grootste kledinginzamelingsactie van de wereld

maandag, 9 februari 2015

De Huishoudbeurs viert dit jaar haar 70e editie. Dit feest wordt mede gevierd door een ludieke, duurzame actie in samenwerking met hulporganisatie Zending over Grenzen. Op vrijdag 27 februari wordt tijdens de Huishoudbeurs (21 februari – 1 maart) geprobeerd om het wereldrecord van het Guinness Book of Records te verbreken: de grootste kledinginzamelactie binnen 24 uur op één locatie.

Volle tassen heen, volle tassen terug

Onder het motto van ‘volle tassen heen, volle tassen terug’ kunnen bezoekers tijdens Huishoudbeurs 2015 (21 februari – 1 maart ) (kinder)kleding inleveren bij de grote stand van Zending over Grenzen op het voorterrein van de RAI. De kleding is bestemd voor kindertehuizen, ouderen, kansarme gezinnen en daklozen in Oost-Europa. Nicole Mengerink, beursmanager van de Huishoudbeurs licht toe: “Ik had de wens om gezamenlijk met alle vrouwen die hier naartoe komen, zo’n kwart miljoen, iets goeds te doen. Ik heb verschillende organisaties gevraagd om hierin met me mee te denken. De relatie met Zending over Grenzen bestaat al enkele jaren en zij kwamen met het geweldige idee voor deze recordpoging”.

Recordpoging

Het hoogtepunt van de actie vindt plaats op vrijdag 27 februari. Om 10:00 uur wordt het startsein gegeven om het wereldrecord van het Guinness Book of Records te verbreken: de grootste kledinginzamelactie binnen 24 uur op één locatie. Het wereldrecord is momenteel in handen van de hulporganisatie Qatar Charity met ongeveer 30.000 kg. Daaraan voorafgaand zal de feestelijke start om 09:45 uur verzorgd worden door musicalactrice Pearl Jozefzoon (bekend van The Voice of Holland). Zij zal zingen en ook zij brengt haar eigen tas kleding mee. Daarna zal vierentwintig uur achter elkaar kleding in ontvangst worden genomen en het geheel zal worden vastgelegd op camera als bewijsmateriaal voor het Guinness Book of Records.

Peter van der Bijl, directeur van Zending over Grenzen:” Ik ben blij dat de Huishoudbeurs deze actie ondersteunt. De kleding die wordt opgehaald, komt zeer goed terecht. Een deel gaat naar onze projecten en krijgt zo een tweede leven. Een ander deel wordt verkocht aan andere hulporganisaties, zodat het ook bij hulpbehoevende mensen in andere delen van de wereld terecht komt. De opbrengst van de verkochte kleding gaat naar vakopleidingen voor kansarme Oost-Europese jongeren”.

Voor meer informatie over de actie: www.zendingovergrenzen.nl/kledinginzamelactie