Huishoudbeurs 2020 viert feestelijke 75e editie

vrijdag, 17 januari 2020

Van 22 februari tot 1 maart vindt het gezelligste evenement van Nederland weer plaats in RAI Amsterdam. Naast proeven, proberen, lachen, passen en shoppen is er dit jaar ook veel te vieren op de Huishoudbeurs. Voor haar 75e editie pakt de beurs feestelijk uit met bijzondere extra's, zoals de presentatie van een eigen geur, veel cadeautjes en een unieke kans om op de set van Goede Tijden, Slechte Tijden te staan. Ook de zusterevenementen zijn jarig: de Negenmaandenbeurs, het Pasar Colours Festival en The Model Convention verrassen de bezoekers daarom met speciale activiteiten.

Duizenden vrouwen kijken er elk jaar naar uit, sparen ervoor en geven hun vrije dagen ruim van tevoren door aan hun werkgever. Moeders gaan erheen met hun dochters en vriendinnen maken er een jaarlijks uitje van. De Huishoudbeurs wordt elk jaar door zo'n 200.000 vrouwen bezocht. Alle generaties vinden er iets van hun gading, met de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van mode, verzorging, wonen, vrije tijd, culinair en gezondheid. Of je nu geïnteresseerd bent in planten, fitness, make-up, reizen of interieurdesign; alles komt aan bod.

Overal feest
"Dit jaar is een bijzondere editie", vertelt beursmanager Nicole Babay trots. "Dit is de 75e keer dat de Huishoudbeurs plaatsvindt en dat vieren we. Dat doen we samen met heel veel leuke gasten. Zo pakt Goede Tijden Slechten Tijden groots uit. Bezoekers kunnen acteurs ontmoeten, met hen op de foto en zelf op de set van Boks staan. Ook heel bijzonder is de comeback van V&D. Bij ons gaat deze iconische winkel nog een keer open voor alle fans."

Cadeautjes voor bezoekers
Wie jarig is, trakteert. De Huishoudbeurs geeft nu al cadeautjes weg die bezoekers kunnen winnen via 'Kras en Win' in de beursapp. Deze cadeautjes haal je op tijdens de beurs. Ook zijn er tijdens de beurs spontane krasacties met mooie prijzen.

Eigen huisparfum voor Huishoudbeurs
De Huishoudbeurs staat erom bekend dat er elk jaar vele nieuwe trends, ontwikkelingen en innovaties te zien zijn. "Dit jaar hebben we wel een hele bijzonder primeur", vertelt Nicole Babay. "Maison Berger Paris heeft speciaal voor onze verjaardag een huisparfum toegekend als ode aan alle vrouwen. Bouquet Liberty geeft je huis een verleidelijke geur van rozen, wisteria, eikenmos en peer. We zijn erg vereerd met dit mooie cadeau en nodigen alle gasten uit om deze bijzondere geur te komen ervaren."

Meerdere evenementen ineen
Ook de zusterevenementen vieren feest. Het Pasar Colours Festival presenteert alweer voor het vijfde jaar alles uit de Aziatische en Zuid-Amerikaanse cultuur met onder andere muziek en kookworkshops. De Negenmaandenbeurs is sinds 35 jaar een begrip voor aanstaande en jonge moeders. The Model Convention heeft haar 12,5-jarige jubileum en is alle dagen present, met onder andere catwalk workshops door Mariana Verkerk. Op 1 maart is het modellenfestival en kunnen modellen-in-spe zich laten scouten. Al deze evenementen zijn op dezelfde dag toegankelijk met het Huishoudbeursticket.

Al 75 jaar het gezelligste dagje uit
De eerste Huishoudbeurs vond plaats in 1950. Toen werd het evenement nog meerdere keren per jaar georganiseerd, vandaar dat de beurs nu aan de 75e editie toe is. In 1950 kwamen er al 50.000 bezoekers. Tussen 18.00 en 19.00 uur ging de beurs dicht, om de vrouwen in staat te stellen thuis voor hun man te koken. Ook op zondag was de beurs gesloten. Direct vanaf die eerste editie was de Huishoudbeurs een ‘toonkamer’ van nieuwe producten, een plek waar maatschappelijke instituties en groeperingen een podium kregen en waar nieuwe ontwikkelingen en trends zichtbaar werden. In de tussenliggende jaren is veel veranderd. Anno 2020 is de Huishoudbeurs een lifestyle evenement voor alles wat zich afspeelt in en om het huis. Nog steeds het gezelligste dagje uit en ook de plek waar bezoekers de leukste nieuwe trends en producten vinden.

Praktische informatie Huishoudbeurs 2020
Data: 22 februari t/m 1 maart 2020
Openingstijden dagelijks: 11.00 - 18.00 uur.
Extra avondopenstelling: donderdag 27 en vrijdag 28 februari tot 22.00 uur