Huishoudbeurs 2014 lachende gezichten volle tassen

maandag, 24 februari 2014

Extra tussenstops op het RAI station, ruim 20.000 nieuwe Facebookfans, gemiddeld 20 items in de trolley, 630 touringcars en meer dan 600 potentiële topmodellen tijdens de ModelConvention; de Huishoudbeurs is weer voorbij. Volgend jaar viert de ‘moeder der beurzen’ haar 70e editie; deze wordt van 21 februari tot en met 1 maart 2015 gehouden in Amsterdam RAI.

De 69e editie van Nederlands grootste consumentenevenement is succesvol verlopen. Uit onderzoek onder ruim 1.000 bezoekers blijkt, dat 52% tussen de 6 en de 10 kilometer heeft afgelegd in de RAI, 94% voor de gezelligheid naar de beurs komt en 57% om nieuwe producten te bekijken.

Nieuwe initiatieven

Met de introductie van het nieuwe BFF Event, speciaal voor jonge meiden en jongvolwassenen tussen de 13 en 25 jaar, Café Bepp, het Mannencafé en het Noviteitenplein stond de 69e editie van de Huishoudbeurs bol van de nieuwe initiatieven.

Ook de Negenmaandenbeurs, die gelijktijdig met de Huishoudbeurs werd gehouden, verliep succesvol. Het evenement werd op woensdag 19 februari geopend door zanger Thomas Berge.

Circa 220.000 kooplustigen brachten een bezoek aan Huishoudbeurs 2014. Beursmanager Nicole Mengerink: “Met name in het eerste gouden Oranje-weekend in Sochi was het op de beursvloer iets rustiger dan normaal. Desondanks zijn we zeer tevreden met deze editie van het grootste vriendinnenfeest en kijken we uit naar volgend jaar.”

Volgend jaar jubileum

Huishoudbeurs 2015 wordt een bijzonder jaar als de 70e editie wordt gevierd. In 1950 werd de allereerste Huishoudbeurs georganiseerd. In de beginperiode werd het evenement meerdere keren per jaar gehouden, vandaar dat de beurs volgend jaar aan de zeventigste editie toe is. In 1950 trok de eerste editie 50.000 bezoekers. Noviteiten waren toen onder andere de nylon handschoenen, het schuimrubberen matras, de staalwolspons en de synthetische vaatdoek. Er moest toen ontheffing aangevraagd worden voor de avondopenstelling en van openstelling op zondag was überhaupt geen sprake.

Meer informatie over de Huishoudbeurs is te vinden op: www.huishoudbeurs.nl.