Generatieoverstijgend aanbod voor iedere vrouw: van insecten proeven tot stoelyoga

donderdag, 15 februari 2018

Zaterdag 17 februari gaat de 73e editie van de Huishoudbeurs van start. Dit jaar met veel diversiteit en een breed aanbod, dat vrouwen van elke generatie aanspreekt. Het laten zetten van een tattoo of piercing, datingtips van mannen, Olympische wedstrijden kijken, reptielen als huisdier, fysieke app store, opvoedworkshops, ‘nee leren zeggen’, catwalkworkshops, modellenscouting, kookboeken ruilen voor een ander gebruikt exemplaar en een Huishoudbeurs app voor de online voorpret van het gezelligste dagje uit. Dat is Huishoudbeurs 2018; van 17 tot en met 25 februari in RAI Amsterdam.

Het lifestyle event is daarmee diverser dan ooit. Waar het in 1950 ooit begon als vakbeurs voor de huisvrouw, waar de laatste huishoudelijke noviteiten werden getoond, biedt de Huishoudbeurs tegenwoordig een generatie-overstijgend aanbod voor iedere vrouw. De 73e editie inspireert!

Online voorpret
De Huishoudbeurs heeft dit jaar een speciale app ontwikkeld om daarmee online de voorpret voor de bezoekers te vergroten. De app biedt, naast beursinformatie, vooral een leuk ‘kras-en-win-spelelement. App-gebruikers kunnen één keer per dag een kraskaart openkrassen en zien direct of ze een cadeau hebben gewonnen. En de winkans is groot; exposanten hebben meer dan 100.000 producten beschikbaar gesteld voor de nieuwe Huishoudbeurs app. Men kan de gewonnen cadeaus vervolgens tijdens het beursbezoek bij de exposanten ophalen.

Veel ruimte voor creativiteit
Tijdens het gezelligste dagje uit, waar shoppen, artiesten, (kook)workshops, proeven en veel uitproberen centraal staan, is er dit jaar ook een nieuw DIY Creative Xperience. Hier kunnen bezoekers aan de slag met illustreren, handlettering, brushpennen en men kan eigen bonbons maken. Deze Creative Xperience staat tussen de festivaltenten, naast de DJ in de gouden Mini, waardoor de bezoeker het gevoel heeft op een festival te zijn.

Al veel modellen ontdekt tijdens de Huishoudbeurs
De laatste dag van de Huishoudbeurs staat in het teken van het scouten van nieuw modellentalent tijdens The Model Convention. In de 8 dagen voorafgaand aan dit modellenevenement worden deelnemers tijdens hun Huishoudbeursbezoek nietsvermoedend gescout en benaderd om hieraan mee te doen. Nederlands modellentalent is gewild bij nationale en internationale modellenscouts. Modellen als Kiki Willems, Silke Hajunga, Melissa Tammerijn en Simon Fakkert schitteren sinds hun deelname aan The Model Convention op de internationale catwalks van o.a. Dior, Chanel, YSL, Versace, D&G, Calvin Klein en Sies Marjan. Daarnaast staan ze op de covers van Vogue, Harper’s Bazaar, Elle en W. Ook curvy modellen zoals Betsy Teske zijn op de Huishoudbeurs ontdekt.

Praktische informatie Huishoudbeurs 2018
Van 17 t/m 25 februari 2018 vindt de Huishoudbeurs plaats in RAI Amsterdam. De beurs is dagelijks geopend van 11.00 tot 18.00 uur, op donderdag 22 en vrijdag 23 februari van 11.00 tot 22.00 uur. Alle Olympische wedstrijden zijn live te zien in het Olympisch Café.