Body & Mind Life & Living

Waarom je ooit het Pieterpad wil lopen

dinsdag, 22 oktober 2019

Bij wandelen dacht ik vroeger altijd aan heel suffe mensen die in een slakkengangetje een stukje gingen lopen. Niets is minder waar. Wandelen is juist hartstikke hip!

Onderstaand artikel is geschreven door Franska.nl

Wandelen heeft allang geen suf imago meer. Steeds meer mensen ontdekken hoe fijn het is om samen, of lekker in hun eentje, door de natuur te dwalen. Een beetje wandelaar loopt zo vijfentwintig kilometer per dag. Voor een echte uitdaging zoekt ze dan ook naar een L.A.W., de zogenaamde LangeAfstandsWandeling.

Pieterpad

Een van de allermooiste tochten die je in Nederland kunt lopen is het Pieterpad. Dit pad brengt je van het Groningse Pieterburen naar de Limburgse Sint-Pietersberg en is de langste aaneengesloten van Nederland: Bijna vijfhonderd kilometer. Dat doe je natuurlijk niet zomaar in een dagje. Sommigen lopen ‘m in stukjes, anderen trekken er echt even tijd voor uit om ‘m in zijn geheel te wandelen.

Mindful bezigheid

Langs het Pieterpad valt veel te ontdekken. Het landschap verandert steeds en als je geluk hebt zie je de mooiste vogels, vlinders en zelfs kunst. Tijdens dat wandelen ben je even helemaal los en nemen je gedachten de vrije loop. Genoeg tijd om over dingen na te denken dus. Zo ben je heerlijk mindful bezig zonder dat je het in de gaten hebt.

Op sommige delen van de route ben je helemaal omringd door natuur en is de drukke wereld van alledag lekker ver weg. Die rust zorgt ervoor dat je de stress vergeet en geeft je een geluksgevoel van jewelste. Voor je het weet ben je weer helemaal opgeladen, want wandelen geeft je juist energie.

Wandelen kan overal

Nieuwe dingen ontdekken, andere plekken bezoeken en dan genieten van het gevoel dat het je brengt. Een beetje pret en mindfulness ineen. Net als het Pieterpad.

Het thema van de Huishoudbeurs 2020 is Wanderlust. Op de beurs, maar voorafgaand nemen we je als lezer mee naar nieuwe bestemmingen en ervaringen. De komende periode zal de Huishoudbeurs samen met Franska leuke artikelen over dit themadelen!