Home & Garden Column

Voorjaar in huis

donderdag, 20 april 2017

Het is weer voorjaar en wat doe je dan met je huis? De tuin vraagt namelijk ook om de nodige aandacht… Dat we ons interieur mee laten lopen met de seizoenen is niet zo vreemd natuurlijk.
In de wintertijd vinden we de zwaarte van diepe kleuren fijn en mag het huis warm en gezellig aandoen; plaids, extra kussens, zachte materialen en stoffen vullen onze kamers.

Maar wat doen we in het voorjaar? De ruimtes vullen zich met zonlicht en opeens zien al die donkere kleuren en troosteloos en muf uit. Je hebt ook zin om te ruimen; hoe minder spullen, hoe beter. We hebben dus door de toename van zonlicht duidelijk zin in frisse spullen om ons heen; letterlijk opnieuw beginnen. Daarom een paar tips om gericht je huis zomer klaar te maken!

Wallprints
Rebelwall.nl heeft prachtige wallprints op maat waardoor één afbeelding of patroon de ruimte meteen domineert. Mooie grafische prints en kleuren, diverse fotothema’s en 3D afbeeldingen geven je zitkamer door die ene muur bekleding een totaal andere sfeer. Ga eens kijken wat je mooi vindt staan en vul de afmeting van de muur in om te zien hoe de afbeelding zich verhoudt in jouw zitkamer of keuken. Als je de mogelijkheid hebt om dit toe te passen op de achterwand boven het aanrecht zul je meteen zien dat je keuken met wat nieuwe accessoires een hele nieuwe look krijgt.

Vloerkleden
Desso heeft een prachtige collectie vloerkleden op de markt gebracht. Diverse patronen en kleuren passeren de revue en in elke maat verkrijgbaar. Je zet met een vloerkleed in de juiste maat meteen een duidelijk statement in de ruimte omdat het als een canvas op de vloer fungeert. Als je kleed groot is (neem minimaal een kleed van 2 x 3 meter of groter) ontstaat er meteen een eiland in de juiste stijl en kan je met kussens en wat tafeltjes een nieuwe stijl in een bestaande stijl creëren. Is je huis van zichtzelf wat klassiek? Dan kan je binnen dit vloerkleed een industriële stijl neerzetten. Meestal zijn we met de keuze voor onze vloer altijd wat voorzichtig en veilig maar ga dit voorjaar met een vloerkleed juist een stapje verder om zo een krachtig resultaat te creëren.

Raambekleding
Tot slot kan je eens uitproberen hoe leeg je huis oogt wanneer je overgordijnen of vitrage weghaalt in deze maanden. Soms wordt het daardoor juist heel ruimtelijk en fris en leg je meteen meer focus op de ramen en vensterbanken. Door de vensterbank wat dominanter aan te kleden is het “gemis” van je gordijnen waarschijnlijk meteen gecompenseerd. Een goed moment dit eens te testen met deze lange lichte avonden!

Planten en potten
De laatste terrastrend: alle bloemen in één zelfde kleur in een grote groep op je terras plaatsen in verschillenden potten. Mooi om te matchen met je nieuwste interieur trend!