Home & Garden

Schoonmaken met Marja & de Huishoudbeurs potpraat

maandag, 9 september 2019

Oh oh oh, die wc is een onderwerp waar we over door kunnen blijven praten. Potpraat noem ik dat, want we maken er iedere dag gebruik van en daar kun je wel drie handige tips voor gebruiken.

Iedere maand geef ik, Marja Middeldorp van het blog Schoonmaken met Marja, speciaal voor bezoekers van de Huishoudbeurs handige tips en tricks voor een lekker opgeruimd en schoon huis. En dit keer dus tips voor je wc!

Hoe je rolt

Fabrikanten van wc-papier printen altijd van die leuke gekleurde tekeningetjes op de WC rol. Schattig toch?! Maar ho even, wist je dat die kleurtjes ook een functie hebben? Echt waar. De beste manier om je wc-rol namelijk op te hangen is met de ‘rol kant’ aan de buitenkant. Zo zie je die tekeningetjes en kan je wc-papier niet te snel door rollen. Voor je het weet ligt het papier namelijk op de vloer lekker bacteriën te happen en dat willen we niet! Bovendien gebruik je hierdoor ook minder papier. Voordelig én milieuvriendelijker.

Poepstrepen in de pot

Jakkes, hoe vervelend is het om de wc-bril op te tillen en de poep lacht je letterlijk tegemoet. Geen prettige gedachte én heel makkelijk te voorkomen. Ik leg altijd, zeker als ik ergens op bezoek ben, wat wc-papier in de pot. Als je dan je behoefte doet komt het terecht op het papier en spoel je het zonder strepen door.

Schone WC-borstel

Ik heb al zeker 10 jaar dezelfde wc-borstel en deze is nog steeds prachtig schoon. Als ik de wc-pot van binnen schoonmaak leg ik de wc-borstel zodra ik klaar ben in het water van de pot. Ik doe de deksel erop en laat het een tijdje in het water staan. Zo komt al het vuil los. Als ik dan na een paar uur weer terugkom spoel ik even de wc door met de borstel er nog in. Schud deze uit en zet ‘m weer in de houder. Makkelijk én schoon!

Deze tips nog even nakijken? Bekijk dan ook de video over potpraat.

Op de hoogte blijven

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van de Huishoudbeurs. Wil je meer tips van mij abonneer je dan op mijn Youtube kanaal of ga naar mijn blog Schoonmaken met Marja.

Meer tips van Marja?

- Zo krijg je een stralend schone wasmachine

- Handige tips om je kast in te delen

- Huismijt weg ermee!