Home & Garden

Raamdecoratie trends

woensdag, 8 januari 2020

Het was weer december. Een tijd van feestjes, gezelligheid en een versierd huis. Veel mensen kiezen ervoor om, wanneer ze hun kerstversiering weer opbergen, meteen het interieur een opfrisbeurt te geven. Het nieuwe jaar beginnen met een frisse look, wie wil dat nou niet?

Een simpele manier om je huis een boost te geven is het vervangen van je raamdecoratie. Vervang die oude gordijnen eens voor mooie rolgordijnen, voeg warmte toe met aardetinten, of maak een statement met rolgordijnen in een felle kleur. Maar wat zijn nou de belangrijkste trends? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Rolgordijnen in Scandinavische stijl

Geef je interieur een Scandinavische twist met rolgordijnen in prachtige aardetinten als bruin en beige. Met deze tinten creëer je een rustige, cleane basis die zich goed laat combineren met koele kleuren, maar ook warme tinten zoals rood, oranje of geel. Eens iets anders proberen dan het standaard strakke rolgordijn? Geef je interieur een romantische touch met een rolgordijn van linnen!

Experimenteer met kleur

Warme kleuren zijn helemaal hot. Creëer sfeer met vlammend rode gordijnen, of breng de zonsondergang in je huis met raamdecoratie in warmgeel en oranje. Deze kleuren laten zich prima combineren met stoere materialen zoals hout en staal. Maak het geheel helemaal af door accessoires toe te voegen in de kleur van je raamdecoratie. Aardetinten of warme kleuren niet helemaal je ding? Maak een statement en ga voor een felle kleur zoals magenta of jadegroen. Of kies voor een duo rolgordijn met meerdere tinten. Zo maak je van je raamdecoratie een echte eyecatcher!

Duurzaamheid

Een trend die er is om te blijven is duurzaamheid. Wist je dat je met de juiste raamdecoratie tot wel 25% energie kan besparen? Plisségordijnen bevatten namelijk vouwen die stilstaande lucht creëren. Deze gordijnen vormen als het ware een deken voor je raam, waardoor er minder warmte verloren gaat. Niet alleen zijn deze gordijnen erg mooi, ze zijn dus ook nog eens goed voor je portemonnee!

Ook is er tegenwoordig volop keus in rolgordijnen die gemaakt zijn van gerecyclede materialen zoals petflessen. Deze rolgordijnen zijn verkrijgbaar in vele kleuren, zodat jij in stijl kan bijdragen aan een beter milieu.